De Kei Verduurzaming

Zonnepanelen op leien daken

Heb jij een dak met prachtige leistenen? Dan kan ook jij zonnepanelen laten plaatsen. Veel mensen vragen zich af of montage van zonnepanelen op een leien dak mogelijk is. Dit is zeker mogelijk, alleen moet het wel op een vakkundige manier gedaan worden. Bij De Kei Verduurzaming zijn we trots op onze expertise in de installatie van zonnepanelen op leien daken, inclusief kunstleien daken. In dit artikel leggen wij je graag uit hoe wij te werk gaan.

Laat het over aan de experts

Neem contact op voor een gratis dakscan

Laat het over aan de experts

Montage van zonnepanelen op een leien dak

Lange levensduur

Het plaatsen van zonnepanelen op een leien dak biedt vele voordelen. Leien daken staan bekend om hun lange levensduur, vaak 80 tot 100 jaar. Dit maakt ze ideaal voor een langetermijninvestering zoals zonnepanelen. Daarnaast behouden leien daken doorgaans een lagere temperatuur vergeleken met andere dakmaterialen, wat positief kan uitwerken op de prestaties van zonnepanelen.

Benodigde expertise

De installatie van zonnepanelen op een leien dak vereist specifieke vaardigheden en kennis. Wegens hun gladde structuur zijn leistenen gevoelig voor barsten en breuken en moeten ze zorgvuldig worden behandeld. Tijdens de montage dienen installateurs uiterst voorzichtig te werk te gaan om beschadigingen te vermijden. De Kei Verduurzaming maakt gebruik van montagesystemen die specifiek zijn ontworpen voor leien daken, zodat de zonnepanelen op een veilige en stevige manier bevestigd kunnen worden.

Asbest

Wij komen altijd langs voor een gratis dakscan om te controleren welk type leibedekking jouw huis heeft. Vroeger zijn er leien met asbest geplaatst, wat schadelijk is voor de gezondheid wanneer dit vrij komt in de lucht. Eventuele asbesthoudende leien dienen vervangen te worden voor wij over kunnen gaan op het plaatsen van de zonnepanelen. Een andere optie is om de asbest te laten verwijderen door een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf.

Werkwijze

1. Gratis dakscan

Wij komen bij je langs voor een gratis dakscan en adviesgesprek. Wij kijken naar je huidige situatie en toekomstplannen.

2. Offerte op maat

Na de technische schouw bepalen wij hoe jij maximaal rendement kan halen met jouw nieuwe panelen. Je ontvangt al onze bevindingen in een uitgebreide offerte.

3. Professionele installatie

Ons vakkundige team komt langs om jouw zonnesysteem te plaatsen. Geen lange wachttijden en altijd kwalitatief gemonteerd.

leien dak zonnepanelen zonnepanelen op een kosten kunstleien kunnen montage plaatsen installatie specialist bevestiging hoe

De prijs voor kwaliteit

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het plaatsen van zonnepanelen op een leien dak variëren per situatie. De initiële investering ligt hoger dan bij een regulier dak vanwege de complexiteit van de installatie. De Kei Verduurzaming plaatst 6 zonnepanelen op leien daken vanaf €4500.

Voor elke installatie komen wij langs voor een gratis advies gesprek. Hier bespreken we uitgebreid alle mogelijkheden van het nieuwe zonnesysteem. Daarna ontvang je een uitgebreide offerte met het verwachte rendement.

Jouw leien dak specialist

Als specialisten in de installatie van zonnepanelen op leistenen daken, zijn we goed geïnformeerd over de relevante vergunningen en voorschriften. We garanderen dat elke installatie voldoet aan de bestaande regelgeving en dat alle benodigde vergunningen worden verkregen. Wij waarborgen onze kwaliteit door regelmatige trainingen voor onze installateurs. Zo blijven zij continu op de hoogte blijven van de meest recente ontwikkelingen en technieken betreffende leien daken.

 

Ben je klaar om de stap te zetten naar duurzame energie met zonnepanelen op jouw leien dak? Neem vandaag nog contact op met De Kei Verduurzaming. Vul ons offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend advies op maat. Hierin zie je direct hoeveel je per jaar bespaart op energie en CO2 en wat de terugverdientijd van de zonnepanelen is. Dat is nog eens een zonnig vooruitzicht!

zonnepanelen terugverdientijd berekenen hoe snel terugverdiend geld verdienen met zonder salderen

Waarom kiezen voor De Kei?

 • Maatwerkoplossingen

  Elk dak is uniek, en wij zorgen voor een aanpak die perfect aansluit bij jouw specifieke situatie.

 • Vakmanschap

  Onze installateurs zijn hoogopgeleid en ervaren in zowel de bevestiging als de installatie van zonnepanelen op leien daken.

 • Duurzaamheid en Rendement

  Wij garanderen dat je installatie niet alleen duurzaam is, maar ook maximaal rendement oplevert.

 • Gevestigd in Amersfoort

  De Kei Verduurzaming opereert in regio Amersfoort en andere grote steden zoals Utrecht en Almere.

Wil je nog meer leren over Zonnepanelen?

Lees onze andere blogs