Warmtepompen

Bespaar op je energierekening met onze kwalitatieve (hybride) warmtepompen

 • Vrijblijvende Offerte

  Gratis offerte met duidelijk overzicht van het te verwachten rendement en de kosten

 • Professionele Installatie

  Ons team heeft alle benodigde certificaten en jarenlange ervaring

 • Heldere Communicatie

  We houden je goed op de hoogte van alle ontwikkelingen tijdens het hele installatie proces

Ga direct naar

Energiezuinig wonen met een warmtepomp

Warmtepompen zijn een milieuvriendelijke manier om te verwarmen en te koelen. Ze genereren geen warmte, maar verplaatsen deze slim van buiten naar binnen en vice versa, afhankelijk van het seizoen. Deze technologie haalt zelfs bij koudere temperaturen efficiënt warmte uit de lucht of grond, en helpt zo de CO2-uitstoot te verlagen. Het kiezen voor een warmtepomp betekent een stap zetten naar een duurzamere toekomst en actief bijdragen aan de bescherming van onze planeet. Daarbij bespaar je aanzienlijk op je portomonnee en verhoog je het energielabel van je woning. En dat allemaal terwijl je profiteert van aantrekkelijke subsidies vanuit de overheid!

kosten warmtepomp installatie subsidie 2024 installateur wat kost een warmtepomp inclusief installatie met zonnepanelen de kei verduurzaming

Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?

De geschiktheid van een warmtepomp plaatsen hangt af van verschillende factoren zoals isolatie, ventilatie en het huidige warmteafgiftesysteem. Daarbij is het ook belangrijk hoeveel ruimte je in en om het huis hebt. Als ervaren warmtepomp installateur nemen wij alle punten mee wanneer wij bij jou langskomen voor het opstellen van de offerte.

Een goed geïsoleerd huis is essentieel voor de hoog rendement van een warmtepomp. Als je huis nog niet goed geïsoleerd is, overweeg dan eerst andere verduurzamingsmogelijkheden zoals isolatie of zonnepanelen. Houd er rekening mee dat als je eerst voor zonnepanelen kiest en later voor een warmtepomp, het belangrijk is om het verbruik van de pomp af te stemmen op de hoeveelheid energie die je panelen kunnen genereren. Wij denken hierover met jou mee tijdens het eerste adviesgesprek.

Naast de juiste isolatie kan je het meeste uit je warmtepomp halen in een goed geventileerde omgeving. Een goed ventilatiesysteem zorgt ervoor dat er geen onnodige warmteverliezen zijn door tocht of luchtlekken, waardoor de warmtepomp efficiënter kan werken. Ook kan een warmtepomp de lucht in huis droger maken, waarbij een ventilatiesysteem het gezonde binnenklimaat kan behouden.

Het type warmteafgiftesysteem (radiatoren, convectoren of vloerverwarming) in jouw woning heeft invloed op het rendement van de zonnepanelen. Een standaard warmtepomp werkt meestal met lagere aanvoertemperaturen dan traditionele cv-ketels. Dit betekent dat je huis moet beschikken over een warmteafgiftesysteem dat ook bij lagere temperaturen effectief is. 

Voor een full-electric warmtepomp is lage temperatuur verwarming, zoals vloer- en wandverwarming, het meest ideaal. Bij een hybride warmtepomp is lage temperatuur verwarming niet per se noodzakelijk, maar het blijft gelden dat hoe lager de aanvoertemperatuur van je radiatoren, hoe zuiniger het systeem werkt.

Om te bepalen of er genoeg ruimte is, is het van belang om te weten welk type warmtepomp er geplaatst wordt. Een lucht-water warmtepomp heeft bijvoorbeeld een buiteneenheid die ruimte inneemt buiten het huis, terwijl een bodem-water warmtepomp meer ruimte nodig heeft voor de binnenunit en de bijbehorende techniek.

De binnenunit van een warmtepomp, die lijkt op een traditionele verwarmingsketel, heeft een fysieke ruimte nodig. Dit kan bijvoorbeeld zijn naast je huidige cv ketel in de kelder, bijkeuken of garage.  Ook hebben wij genoeg ruimte nodig om het onderhoud te kunnen uitvoeren.

Onze producten

kosten warmtepomp installatie subsidie 2024 installateur wat kost een warmtepomp inclusief installatie met zonnepanelen de kei verduurzaming

Hybride

Bespaar tot 70%  op gas

kosten warmtepomp installatie subsidie 2024 installateur wat kost een warmtepomp inclusief installatie met zonnepanelen de kei verduurzaming

All Electric Ready

Voorbereiding op gasloos wonen

kosten warmtepomp installatie subsidie 2024 installateur wat kost een warmtepomp inclusief installatie met zonnepanelen de kei verduurzaming

All Electric

100% gasloos

Montage door De Kei Verduurzaming

Wat kost een warmtepomp inclusief installatie?​

De kosten voor een warmtepomp installatie variëren afhankelijk van het soort warmtepomp, de grootte van het huis en andere factoren zoals de complexiteit van de installatie. De soort warmtepomp (lucht-lucht, lucht-water, grond-water, hybride, etc) bepaalt grotendeels de prijs van de installatie.

Bij De Kei Verduurzaming bieden wij warmtepompen inclusief installatie vanaf €8.000. Van dit bedrag gaan nog subsidies af, en ook kun je gebruikmaken van het Warmtefonds voor een lening. Wij werken met het merk Daikin, dat het beste merk is in de warmtepomp wereld. Vanwege deze hoge kwaliteit bieden wij ook 10 jaar garantie op elke installatie. Wij beginnen elk traject met een advies gesprek, waarin we het beste model uitkiezen op basis van jouw huidige situatie en behoeftes.

Subsidie voor warmtepompen in 2024

De kosten van jouw warmtepomp installatie kunnen deels gedekt worden met de beschikbare ISDE subsidie vanuit de overheid. De hoeveelheid subsidie hangt af het soort warmtepomp en vermogen. Hoe hoger het rendement, hoe meer subsidie. In 2024 zijn er veranderingen in de subsidievoorwaarden, waarbij je alleen nog subsidie krijgt voor warmtepompen met een energielabel van A++ of hoger. Extra subsidie is beschikbaar voor systemen met een A+++ label. Ook zijn er enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen om de subsidie te krijgen, onze warmtepomp installateurs kunnen je hierbij goed adviseren.

Onze werkwijze

1. Advies op maat

Op zoek naar een warmtepomp? Vul ons offerteformulier in en wij nemen contact met je op voor een uitgebreid advies op maat. Uiteraard geheel vrijblijvend!

2. Woning inspectie

Wij komen bij jou thuis langs en bekijken de woning. Zo kunnen wij ons goed voorbereiden op de montage.

3. Professionele installatie

Het monteren van warmtepompen vereist vakkundige kennis. De installatie kan duren van 1 tot 3 dagen en daarbij moet de warmtepomp goed worden ingeregeld met de thermostaat.

Meer warmtepomp nieuws

Een warmtepomp bespaart gas, maar verbruikt energie. Een zonnepaneel levert juist energe op.
Wist je dat?

Besparen met de warmtepomp

Waar je met zonnepanelen bespaart op de elektriciteit, kun je met een warmtepomp besparen op het gasverbruik. Met een hybride warmtepomp bespaar je tot 70 procent en met een volledig elektrische zelfs tot 100 procent. Houd er rekening mee dat een warmtepomp extra elektriciteit gaat verbruiken, maar maak je hier niet te druk om. Hoewel een warmtepomp elektriciteit gebruikt, is deze in het algemeen veel efficiënter dan traditionele verwarmingssystemen. Dit komt omdat het meer warmte-energie oplevert dan de hoeveelheid elektrische energie die het verbruikt. Warmtepompen zijn daardoor een energiezuinige optie voor het verwarmen van een huis.

Warmtepomp en zonnepanelen

Dit is belangrijk wanneer je ook zonnepanelen wilt laten plaatsen. Idealiter neem je het aantal zonnepanelen dat volledig aan jouw elektriciteitsbehoefte kan voorzien. Dit betekent dat je pas zonnepanelen gaat plaatsen nadat je een warmtepomp neemt. Zo kan je zelfvoorzienend leven van jouw eigen zonne-energie! Heb je al zonnepanelen? Dan kunnen we ook het verbruik van de pomp af stemmen op de hoeveelheid energie die je panelen kunnen genereren. Wij denken hierover met jou mee tijdens het eerste adviesgesprek.

Let op - Warmepomp verplicht?

De overheid heeft plannen om vanaf 2026 huiseigenaren in Nederland verplicht te laten overstappen naar een duurzamer verwarmingssysteem bij de vervanging van hun cv-ketel. Een voorbeeld hiervan is de hybride warmtepomp. Deze nieuwe regelgeving, die biedt ook ruimte voor andere duurzame verwarmingsopties zoals stadsverwarming, volledig elektrische warmtepompen, of lucht-lucht-warmtepompen (airco’s), mits deze voldoende zuinig zijn. 

Warmtepomp installeren? De Kei regelt het voor je!

Ben je geïnteresseerd in een warmtepomp voor jouw woning? Neem dan contact op met De Kei Verduurzaming. Wij bieden maatwerk advies en helpen je graag bij het vinden van de beste warmtepompoplossing voor jouw situatie.

de kei zonnepanelen amersfoort

We installeren warmtepompen net zo professioneel en netjes als onze zonnepanelen

Ervaringen van tevreden klanten

De Kei Verduurzaming
4.9
Based on 39 reviews
powered by Google
Een heel prettig en succesvol traject doorlopen met Milosz! Goede adviezen en hulp ontvangen om juiste keuzes te maken en hele goede prijs. Installatie door installateur panelen en werkzaamheden door elektriciën ook vlot en soepel verlopen.
K de NatrisK de Natris
19:37 20 Feb 24
Goede ervaring! Geldt zowel voor het offerte traject, de voorbereiding als de plaatsing. Communicatie ging soepel.
Martijn BessemsMartijn Bessems
08:39 19 Feb 24
Milosz is hier twee keer geweest voordat ze aan de slag gingen. De eerste keer rustig uitgelegt wat ze van plan waren. De tweede keer om samen het kabeltraject te bespreken.Kwam ook gelijk met een eerlijke prijs, niet zoals andere leveranciers waar er opeens nog 40% vanaf kon.22 zonnepanelen lagen binnen 2 weken op het dak. Geplaatst door keurige bekwame jongens.Milosz en team heel erg bedankt!,Martijn en Jill
BeatrijsBeatrijs
08:28 14 Feb 24
Milosz heeft met zijn collega zonnepanelen met micro-omvormers op ons dak geplaatst en de meterkast vervangen. Ze hebben goed werk geleverd en waren heel vriendelijk. Aanrader als je een kundige en sympathieke lokale installateur zoekt!
Jeroen BronsJeroen Brons
20:03 03 Feb 24
Erg blij met onze nieuwe zonnepanelen. Prima en deskundig advies, tevens een vlotte en professionele uitvoering. Ik raad ze zeker aan!
Fred NijenhuisFred Nijenhuis
17:46 24 Jan 24
We hebben enige tijd geleden een 5 tal zonnepanelen laten plaatsen door de Kei zonnepanelen. Voordat deze werden geplaatst hebben we uitgebreid en zeer goed advies gekregen van Milosz. Alles duidelijk uitgelegd wat we konden verwachten. Tijdens de montage snel en zeer netjes gewerkt. Duidelijk uitleg gekregen over de werking van de panelen. Kortom, super tevreden met Milosz en zijn team.
Ben PeekBen Peek
18:33 02 Jan 24
Leuke man op visite gehad van de Kei zonnepanelen. Ik had 9 offertes in huis maar deze man gaf mij een vertrouwd en goed gevoel. Zijn monteurs waren zeer deskundig en gaven mij goede adviezen. Alles netjes afgewerkt.Ik ben er blij mee.
Paul BrounsPaul Brouns
15:42 09 Dec 23
Zeer tevreden over deze installateur. Vooraf een goede offerte ontvangen. De daadwerkelijke installatie is prima verlopen, ondanks wat tegenslagen met het weer.
G. DoestG. Doest
13:09 07 Dec 23
Goede advisering, prijs-kwaliteit verhouding, en nette uitvoering van de installatie.Ook afspraken bij vervanging van de verouderde meterkast door eigen installateur waren super.Heel plezierige persoonlijke kontakten, ook even een nazorgtelefoontje.De Kei.....een aanrader.
elly van Lokhorstelly van Lokhorst
12:10 26 Nov 23
In november 2023 10 zonnepanelen laten leggen. Eerst schouw aan huis met goed advies. Scherpe offerte.Gelijktijdig verzorgd Kei de vernieuwing van de meterkast en aanleg perilex stopcontact in de keuken voor inductie koken.De mannen werken netjes en vlot, helpen met installatie van de app en aanmelding stroom leveren en leggen eea goed uit.Het weer met veel wind en regen werkt niet mee, daardoor is een 2e bezoek nodig. Hier wordt goed over gecommuniceerd en afgestemd op onze mogelijkheden en wensen.Het hele project verdient een dikke voldoende.
Sebas VosSebas Vos
21:30 17 Nov 23
Van het offerte traject tot installatie is alles naar tevredenheid gelopen, prettig contact, vriendelijk en vakkundig personeel. Na akkoord hadden wij binnen enkele weken panelen op het dak! De Kei Zonnepanelen is een dikke aanrader!
Herbert SchererHerbert Scherer
08:30 15 Nov 23
Top dat voor het uitbrengen van een offerte een persoonlijk bezoek werd gebracht. Uitvoering soepel verlopen.
Rob VerheijdenRob Verheijden
06:40 31 Oct 23
Op 30 oktober 2023 hebben twee mannen van De Kei Zonnepanelen ons dak vol gelegd met 13 zonnepanelen. Eentje deed de panelen en de ander de elektra. Om negen uur trapten ze af en om drie uur in de middag was de klus geklaard. Was op het dak niet echt gemakkelijk omdat dit doorhangt. Desondanks een prima job gedaan. De man die binnen de elektra deed ging gelijk op in tempo en die was gelijktijdig klaar. Vervolgens was er nog voldoende tijd om de App te installeren en uitleg over die functionaliteit te geven. Om half vier “produceerde” ik stroom. Chapeau, goed en snel gewerkt en het weer was niet eens ideaal. Voor eenieder die de beslissing voor panelen moet nemen: dit bedrijf is een aanrader!
Suzanne RadstaatSuzanne Radstaat
18:11 29 Oct 23
Betrouwbaar en vakkundig bedrijf. De installateurs waren meedenkend, vriendelijk, beleefd en kon al mijn vragen stellen die ook beantwoord werden. De Zonnepanelen liggen er net op dus nu kijken wat het gaat opleveren. Raad dit bedrijf zeker aan en zal, wanneer nodig in de toekomst, dit bedrijf weer benaderen mochten er meer zonnepanelen nodig zijn.
Joyce van ButzelaarJoyce van Butzelaar
12:38 27 Oct 23
Heel tevreden over De Kei Zonnepanelen. Goede uitleg gehad en binnen 2 weken 10 panelen op het dak. Vriendelijke en kundige harde werkers. Wij zijn zeer tevreden.
Halbe LunshofHalbe Lunshof
10:06 10 Aug 23
De Kei maakt gebruik van in Nederland geproduceerde panelen!Wij zijn met aandacht en ook snel geholpen op een zowel zeer deskundige als prettige manier!
Hendricus C.R.Hendricus C.R.
13:12 05 Aug 23
Snel geleverd en geplaatst. Vriendelijk en netjes personeel, en goede communicatie / uitleg van het systeem. 👍
Joe SewbalakJoe Sewbalak
11:19 23 Jun 23
Goede prijs en snelle installatie. Deskundig en professioneel bedrijf/personeel.
In deze tijd van allerlei verhalen over cowboy installateurs toch spannend.Bij deze jongens absoluut geen vrees, van A tot Z fantastisch.Klein bedrijfje maar zij snappen wat service en klantvriendelijkheid is.Snelle plaatsing mogelijk, geen aanbetaling, betalen wanneer de installatie werkt en ook nog eens een scherpe prijs!Bij ons 's morgens rond 9 uur begonnen en 's middags rond 16.00 uur een werkend zonnepanelen systeem. (11stuks).Niet langer over nadenken maar gelijk doen.
Glenn van GreuningenGlenn van Greuningen
19:31 01 May 23
Super tevreden over Kei Zonnepanelen. Tijdens de schouw goede uitleg gekregen over de verschillende mogelijkheden van Milosz. Na akkoord op de offerte lagen de panelen er binnen een maand op. Op de dag van plaatsing bleek dat het legplan nog iets aangepast kon worden waardoor de nieuwe panelen netjes onder de oude geplaatst konden worden. Binnen ook alles netjes weggewerkt.
js_loader

Waarom kiezen voor De Kei?

 • Maatwerkoplossingen

  Elk huis is uniek, en wij zorgen voor een warmtepomp die perfect aansluit bij jouw specifieke situatie

 • Vakmanschap

  Onze installateurs zijn hoogopgeleid en ervaren in zowel de installatie van hybride als all electric warmtepompen

 • Duurzaamheid en Rendement

  Wij garanderen dat je installatie niet alleen duurzaam is, maar ook maximaal rendement oplevert

 • Gevestigd in Amersfoort

  De Kei Verduurzaming opereert in regio Amersfoort en andere grote steden zoals Utrecht en Almere

Offerte aanvragen

Laat je gegevens achter. Wij nemen contact op voor een afspraak.
Warmtepomp form