De Kei Verduurzaming

Salderen zonnepanelen

Het salderen bij zonnepanelen maakt de aanschaf extra aantrekkelijk. Het betekent namelijk een forse besparing op je energierekening! Kleine domper op de feestvreugde: er liggen plannen om de regeling die saldering bij zonnepanelen mogelijk maakt af te bouwen. Maar zelfs zonder de salderingsregeling zijn zonnepanelen een slimme en duurzame investering. Bovendien heb je nog jaren om te profiteren van het salderen bij zonnepanelen. Benieuwd hoe teruglevering bij zonnepanelen werkt? Wat saldering bij zonnepanelen is, legt De Kei uit in dit artikel.

Laat het over aan de experts

Neem contact op voor een gratis dakscan

Salderen bij zonnepanelen

Wat is salderen?
Belangrijk
De plannen bij de regering wijzigen vaak en snel. Wij zullen je altijd op de hoogte houden van de huidige omstandigheden met een perfect passend advies op maat.

Hoe werkt teruglevering bij zonnepanelen?

Wanneer je kiest voor zonnepanelen, lever je de zonnestroom die je niet gebruikt terug aan het elektriciteitsnet. Dankzij de salderingsregeling voor zonnepanelen krijg je voor de stroom die je teruglevert hetzelfde tarief als voor de stroom die je verbruikt. Ideaal, want zo profiteer je ’s avonds als je stroom verbruikt ook nog van je zonnepanelen! Brengen jouw zonnepanelen jaarlijks precies de hoeveelheid energie op die je in een jaar verbruikt, dan betaal je jouw energiebedrijf alleen kosten als vastrecht en netbeheerkosten. Lever je meer terug dan je verbruikt, dan krijg je daarbovenop ook nog een vergoeding per kWh.

Wanneer stopt de salderingsregeling voor zonnepanelen?

Het plan van de overheid is om de salderingsregeling vanaf 2025 stapsgewijs af te bouwen. Gaat dit door, dan mag je in 2025 en 2026 nog 64% salderen en daarna wordt het ieder jaar wat minder om uiteindelijk in 2031 op 0% te eindigen. Let op: dit is nog een voorstel, het kan nog veranderen!

Het besluit van de regering

Waarom stopt salderen?

De reden waarom de overheid het salderen van zonnepanelen wil stopzetten, is omdat het kopen van zonnepanelen ook zonder deze regeling erg aantrekkelijk is. Je bespaart namelijk nog steeds op je energierekening met de zonnestroom die je direct verbruikt. Daarnaast ontvang je van je energiebedrijf een vergoeding voor de teruglevering van zonnepanelen, oftewel de stroom die je niet zelf verbruikt en die je teruglevert aan het elektriciteitsnet. Die vergoeding is lager dan het tarief dat je betaalt per kWh, maar toch mooi meegenomen. Toegegeven, de terugverdientijd wordt wat langer, maar je bespaart nog steeds op je energierekening en je draagt je keitje bij door je woning te verduurzamen. Daarnaast heb je ook de optie om te kiezen voor een thuisbatterij. Hiermee kan jij de opgewekte energie van jouw zonnepanelen opslaan, en gebruiken wanneer je wilt. Zo profiteer jij altijd maximaal van jouw zelf opgewekte stroom. Vind je zonnepanelen toch niet meer zo aantrekkelijk en kies je liever voor een andere verduurzamingsoptie? Kijk dan naar onze services voor warmtepompen, airco’s, of isolatie.


Of bekijk onze andere services

kosten warmtepomp installatie subsidie 2024 installateur wat kost een warmtepomp inclusief installatie met zonnepanelen de kei verduurzaming

Warmtepompen

Besparen op je gasrekening

Airco's

Koel en verwarm je huis

huis isoleren isolatie bedrijf laten subsidie 2024 dak zolder voor vloerisolatie kruipruimte woning isoleren bodemisolatie onafhankelijk isolatie advies isolatie monteur pir isolatie pir dakisolatie cellulose

Isolatie

Profiteer van subsidies

Laat je adviseren door de experts

Ga voor een maximale opbrengst met De Kei

Als de saldering van zonnepanelen stopt, is het nog belangrijker om een maximale opbrengst uit je zonnestroomsysteem te halen. Laat dat nu net zijn waar De Kei keigoed in is! Wij komen bij je langs voor een gratis dakcheck en laten onze geavanceerde software berekenen wat de perfecte opstelling voor zonnepanelen op jouw dak is. We houden hierbij onder andere rekening met de richting van het dak, de helling en zonneval. Ook bepalen we direct of het beter is om de zonnepanelen serie of parallel te schakelen. Aan de hand van deze informatie maken we een offerte op maat en je ziet meteen wat jouw zonnepanelen gaan opbrengen en wat de terugverdientijd is.

milosz de kei zonnepanelen amersfoort

Milosz Helmich

Eigenaar De Kei Verduurzaming

Draag ook je keitje bij aan een beter klimaat en start zo snel mogelijk met profiteren van de zon! Vraag vandaag nog een offerte aan bij De Kei Verduurzaming. Dit doe je door ons offerteformulier in te vullen, of neem contact met ons op via e-mail of telefoon (06 57 59 82 05). We wensen je een zonnige dag!