Groepenkast vervangen

Wij bereiden jouw groepenkast voor op een 3 fase aansluiting voor je zonnepanelen

Het overstappen naar duurzame energie is meer dan alleen het plaatsen van zonnepanelen. Het gaat om een totaalplaatje waarbij je huidige elektrische systeem optimaal moet functioneren. Daarom zijn we er ook voor je als het gaat om het vervangen van de groepenkast.

Is jouw meterkast al geschikt voor zonnepanelen?

Er zijn verschillende redenen om een groepenkast te vervangen, bijvoorbeeld omdat je meer groepen nodig hebt of omdat je wilt overstappen naar een 3 fase meterkast. Mogelijk heb je meer groepen nodig omdat je nieuwe apparaten hebt aangeschaft die veel stroom verbruiken. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, een warmtepomp of een laadpaal voor een elektrische auto. Goed om te weten: de omvormer van zonnepanelen moet worden aangesloten op een vrije groep. Heb je geen groep over, dan moet de groepenkast sowieso vervangen worden.  

Van 1 fase naar 3 fasen

Bij De Kei Verduurzaming kunnen we je helpen met de voorbereiding van de overstap van 1 fase naar 3 fasen. We kunnen je meterkast ombouwen naar 3 fasen, zodat je klaar bent voor de installatie van je zonnepanelen.

De daadwerkelijke verzwaring moet aangevraagd worden bij de netbeheerder. De kosten hiervoor kun je vinden bij je netbeheerder op hun website.

groepenkast meterkast stoppenkast vervangen inclusief montage 3 fase groepenkast ombouwen aanpassen van 1 fase naar 3 fase kosten zonnepanelen meterkast ombouwen naar 3 fasen

Meterkast of groepenkast?

De termen “meterkast” en “groepenkast” worden vaak door elkaar gebruikt, maar dit is niet helemaal correct. Er zijn een aantal verschillen tussen deze twee.

Meterkast

De meterkast is de ruimte waarin alle meetapparatuur voor je woning of bedrijf is geplaatst. Hierin bevinden zich de meters voor elektriciteit, gas, water en soms andere nutsvoorzieningen zoals kabel of glasvezel. De meterkast bevat ook de hoofdzekering, die als beveiliging dient voor het gehele elektrische systeem van het gebouw. In veel gevallen is ook de groepenkast in de meterkast geplaatst.

Groepenkast

De groepenkast is een onderdeel van de meterkast en bevat de installatieautomaten of zekeringen die de elektrische installatie in verschillende groepen verdelen. Elke groep beschermt een deel van de elektrische installatie, zoals bijvoorbeeld de verlichting in de woonkamer of de keukenapparatuur. Als er ergens in een van deze groepen een probleem ontstaat, zoals kortsluiting, dan zal alleen de betreffende groep worden uitgeschakeld. Zo blijft de rest van de installatie gewoon functioneren!

Werkwijze De Kei

1. Advies op maat

Op zoek naar zonnepanelen? Vul ons offerteformulier in en wij nemen contact met je op voor een uitgebreid advies op maat.

2. Groepenkast inspectie

Wij nemen de huidige staat van jouw meterkast mee in ons advies. Komen er grootverbruikers (zoals een elektrische auto) aan? Of wil je veel zonnepanelen plaatsen? Dan is er waarschijnlijk een vervanging van je groepenkast nodig.

3. Professionele installatie

Wij kunnen de voorbereiding op het vervangen van je groepenkast en plaatsen van je zonnepanelen in één keer regelen. Zo kan jij snel weer verder met de orde van de dag.

De aanpassing naar 3 fasen
Besparingstip!
Over (de installatie van) zonnepanelen hoef je geen btw te betalen. Als je meterkast vervangen moet worden, dan raden we je aan om dit tegelijk met de installatie van de zonnepanelen te laten doen. De kosten van de meterkast vervangen inclusief montage komen dan namelijk op dezelfde factuur te staan en je hoeft ook hierover geen btw te betalen.

Gratis dakscan bij elke nieuwe klant

Afhankelijk van hoeveel zonnepanelen er op jouw dak komen te liggen, kan het nodig zijn om de meterkast te verzwaren van 1 naar 3 fase. Een 3 fase meterkast voorkomt overbelasting. De Kei Verduurzaming geeft je tijdens de gratis dakcheck meteen advies over het eventueel vervangen van de groepenkast.

Ik heb een Stoppenkast

Heeft jouw woning of bedrijf nog een ouderwetse stoppenkast? Dan is het noodzakelijk om de stoppenkast te vervangen voor een nieuwe groepenkast. Zonnepanelen kunnen namelijk niet gecombineerd worden met een stoppenkast. Voordelen zijn dat een groepenkast veiliger is dan een stoppenkast en dat een groepenkast makkelijker te bedienen is. Je hoeft geen stop meer te vervangen als de stroom is uitgevallen door kortsluiting, je hoeft alleen maar een schakelaar over te halen.

De kosten voor mijn groepenkast vervangen

Als je besluit om de groepenkast te vervangen zijn de kosten belangrijk. De kosten van een meterkast vervangen inclusief montage hangen onder meer af van de groepenkast die je kiest, hoeveel groepen je nodig hebt en de hoeveelheid werk. Stap je over van 1 naar 3 fase? Dan brengt je netbeheerder ook kosten in rekening voor het verzwaren van de hoofdzekering. De Kei bekijkt de situatie ter plekke en neemt de kosten voor het vervangen van de groepenkast op in de offerte.

Groepenkast vervangen? De Kei regelt het voor je!

Ga je voor zonnepanelen en moet de groepenkast vervangen worden? Laat het over aan De Kei! Wij verzorgen alle voorbereidende werkzaamheden voor de vervanging van de meterkast, zodat jouw zonnepanelensysteem straks optimaal functioneert.

We doen dit net zo professioneel en netjes als het installeren van zonnepanelen, zodat jij er geen omkijken naar hebt. Je hoeft ons niet op ons woord te geloven, we hebben vele enthousiaste reviews van klanten om dit te staven. ‘Perfecte service’, ‘keurig geïnstalleerd’, ‘deskundig en professioneel’ en ‘alles netjes weggewerkt’ zijn enkele voorbeelden. Kunnen we jouw enthousiaste recensie binnenkort toevoegen aan dit rijtje? Neem vandaag nog contact op voor een gratis advies op maat. Vul ons offerteformulier in, of neem direct contact met ons op via de mail of telefoon (+31 6 57 59 82 06) en ontdek hoe eenvoudig het is om over te stappen op groene energie met De Kei Verduurzaming. Wij zijn jouw partner in de transitie naar duurzame energie in Amersfoort.

Al vele klanten gingen je voor!

De Kei Zonnepanelen
4.9
Based on 39 reviews
powered by Google
Een heel prettig en succesvol traject doorlopen met Milosz! Goede adviezen en hulp ontvangen om juiste keuzes te maken en hele goede prijs. Installatie door installateur panelen en werkzaamheden door elektriciën ook vlot en soepel verlopen.
K de NatrisK de Natris
19:37 20 Feb 24
Goede ervaring! Geldt zowel voor het offerte traject, de voorbereiding als de plaatsing. Communicatie ging soepel.
Martijn BessemsMartijn Bessems
08:39 19 Feb 24
Milosz is hier twee keer geweest voordat ze aan de slag gingen. De eerste keer rustig uitgelegt wat ze van plan waren. De tweede keer om samen het kabeltraject te bespreken.Kwam ook gelijk met een eerlijke prijs, niet zoals andere leveranciers waar er opeens nog 40% vanaf kon.22 zonnepanelen lagen binnen 2 weken op het dak. Geplaatst door keurige bekwame jongens.Milosz en team heel erg bedankt!,Martijn en Jill
BeatrijsBeatrijs
08:28 14 Feb 24
Milosz heeft met zijn collega zonnepanelen met micro-omvormers op ons dak geplaatst en de meterkast vervangen. Ze hebben goed werk geleverd en waren heel vriendelijk. Aanrader als je een kundige en sympathieke lokale installateur zoekt!
Jeroen BronsJeroen Brons
20:03 03 Feb 24
Erg blij met onze nieuwe zonnepanelen. Prima en deskundig advies, tevens een vlotte en professionele uitvoering. Ik raad ze zeker aan!
Fred NijenhuisFred Nijenhuis
17:46 24 Jan 24
We hebben enige tijd geleden een 5 tal zonnepanelen laten plaatsen door de Kei zonnepanelen. Voordat deze werden geplaatst hebben we uitgebreid en zeer goed advies gekregen van Milosz. Alles duidelijk uitgelegd wat we konden verwachten. Tijdens de montage snel en zeer netjes gewerkt. Duidelijk uitleg gekregen over de werking van de panelen. Kortom, super tevreden met Milosz en zijn team.
Ben PeekBen Peek
18:33 02 Jan 24
Leuke man op visite gehad van de Kei zonnepanelen. Ik had 9 offertes in huis maar deze man gaf mij een vertrouwd en goed gevoel. Zijn monteurs waren zeer deskundig en gaven mij goede adviezen. Alles netjes afgewerkt.Ik ben er blij mee.
Paul BrounsPaul Brouns
15:42 09 Dec 23
Zeer tevreden over deze installateur. Vooraf een goede offerte ontvangen. De daadwerkelijke installatie is prima verlopen, ondanks wat tegenslagen met het weer.
G. DoestG. Doest
13:09 07 Dec 23
Goede advisering, prijs-kwaliteit verhouding, en nette uitvoering van de installatie.Ook afspraken bij vervanging van de verouderde meterkast door eigen installateur waren super.Heel plezierige persoonlijke kontakten, ook even een nazorgtelefoontje.De Kei.....een aanrader.
elly van Lokhorstelly van Lokhorst
12:10 26 Nov 23
In november 2023 10 zonnepanelen laten leggen. Eerst schouw aan huis met goed advies. Scherpe offerte.Gelijktijdig verzorgd Kei de vernieuwing van de meterkast en aanleg perilex stopcontact in de keuken voor inductie koken.De mannen werken netjes en vlot, helpen met installatie van de app en aanmelding stroom leveren en leggen eea goed uit.Het weer met veel wind en regen werkt niet mee, daardoor is een 2e bezoek nodig. Hier wordt goed over gecommuniceerd en afgestemd op onze mogelijkheden en wensen.Het hele project verdient een dikke voldoende.
Sebas VosSebas Vos
21:30 17 Nov 23
Van het offerte traject tot installatie is alles naar tevredenheid gelopen, prettig contact, vriendelijk en vakkundig personeel. Na akkoord hadden wij binnen enkele weken panelen op het dak! De Kei Zonnepanelen is een dikke aanrader!
Herbert SchererHerbert Scherer
08:30 15 Nov 23
Top dat voor het uitbrengen van een offerte een persoonlijk bezoek werd gebracht. Uitvoering soepel verlopen.
Rob VerheijdenRob Verheijden
06:40 31 Oct 23
Op 30 oktober 2023 hebben twee mannen van De Kei Zonnepanelen ons dak vol gelegd met 13 zonnepanelen. Eentje deed de panelen en de ander de elektra. Om negen uur trapten ze af en om drie uur in de middag was de klus geklaard. Was op het dak niet echt gemakkelijk omdat dit doorhangt. Desondanks een prima job gedaan. De man die binnen de elektra deed ging gelijk op in tempo en die was gelijktijdig klaar. Vervolgens was er nog voldoende tijd om de App te installeren en uitleg over die functionaliteit te geven. Om half vier “produceerde” ik stroom. Chapeau, goed en snel gewerkt en het weer was niet eens ideaal. Voor eenieder die de beslissing voor panelen moet nemen: dit bedrijf is een aanrader!
Suzanne RadstaatSuzanne Radstaat
18:11 29 Oct 23
Betrouwbaar en vakkundig bedrijf. De installateurs waren meedenkend, vriendelijk, beleefd en kon al mijn vragen stellen die ook beantwoord werden. De Zonnepanelen liggen er net op dus nu kijken wat het gaat opleveren. Raad dit bedrijf zeker aan en zal, wanneer nodig in de toekomst, dit bedrijf weer benaderen mochten er meer zonnepanelen nodig zijn.
Joyce van ButzelaarJoyce van Butzelaar
12:38 27 Oct 23
Heel tevreden over De Kei Zonnepanelen. Goede uitleg gehad en binnen 2 weken 10 panelen op het dak. Vriendelijke en kundige harde werkers. Wij zijn zeer tevreden.
Halbe LunshofHalbe Lunshof
10:06 10 Aug 23
De Kei maakt gebruik van in Nederland geproduceerde panelen!Wij zijn met aandacht en ook snel geholpen op een zowel zeer deskundige als prettige manier!
Hendricus C.R.Hendricus C.R.
13:12 05 Aug 23
Snel geleverd en geplaatst. Vriendelijk en netjes personeel, en goede communicatie / uitleg van het systeem. 👍
Joe SewbalakJoe Sewbalak
11:19 23 Jun 23
Goede prijs en snelle installatie. Deskundig en professioneel bedrijf/personeel.
In deze tijd van allerlei verhalen over cowboy installateurs toch spannend.Bij deze jongens absoluut geen vrees, van A tot Z fantastisch.Klein bedrijfje maar zij snappen wat service en klantvriendelijkheid is.Snelle plaatsing mogelijk, geen aanbetaling, betalen wanneer de installatie werkt en ook nog eens een scherpe prijs!Bij ons 's morgens rond 9 uur begonnen en 's middags rond 16.00 uur een werkend zonnepanelen systeem. (11stuks).Niet langer over nadenken maar gelijk doen.
Glenn van GreuningenGlenn van Greuningen
19:31 01 May 23
Super tevreden over Kei Zonnepanelen. Tijdens de schouw goede uitleg gekregen over de verschillende mogelijkheden van Milosz. Na akkoord op de offerte lagen de panelen er binnen een maand op. Op de dag van plaatsing bleek dat het legplan nog iets aangepast kon worden waardoor de nieuwe panelen netjes onder de oude geplaatst konden worden. Binnen ook alles netjes weggewerkt.
Een heel prettig en succesvol traject doorlopen met Milosz! Goede adviezen en hulp ontvangen om juiste keuzes te maken en hele goede prijs. Installatie door installateur panelen en werkzaamheden door elektriciën ook vlot en soepel verlopen.
K de NatrisK de Natris
19:37 20 Feb 24
Goede ervaring! Geldt zowel voor het offerte traject, de voorbereiding als de plaatsing. Communicatie ging soepel.
Martijn BessemsMartijn Bessems
08:39 19 Feb 24
Milosz is hier twee keer geweest voordat ze aan de slag gingen. De eerste keer rustig uitgelegt wat ze van plan waren. De tweede keer om samen het kabeltraject te bespreken.Kwam ook gelijk met een eerlijke prijs, niet zoals andere leveranciers waar er opeens nog 40% vanaf kon.22 zonnepanelen lagen binnen 2 weken op het dak. Geplaatst door keurige bekwame jongens.Milosz en team heel erg bedankt!,Martijn en Jill
BeatrijsBeatrijs
08:28 14 Feb 24
Milosz heeft met zijn collega zonnepanelen met micro-omvormers op ons dak geplaatst en de meterkast vervangen. Ze hebben goed werk geleverd en waren heel vriendelijk. Aanrader als je een kundige en sympathieke lokale installateur zoekt!
Jeroen BronsJeroen Brons
20:03 03 Feb 24
Erg blij met onze nieuwe zonnepanelen. Prima en deskundig advies, tevens een vlotte en professionele uitvoering. Ik raad ze zeker aan!
Fred NijenhuisFred Nijenhuis
17:46 24 Jan 24
We hebben enige tijd geleden een 5 tal zonnepanelen laten plaatsen door de Kei zonnepanelen. Voordat deze werden geplaatst hebben we uitgebreid en zeer goed advies gekregen van Milosz. Alles duidelijk uitgelegd wat we konden verwachten. Tijdens de montage snel en zeer netjes gewerkt. Duidelijk uitleg gekregen over de werking van de panelen. Kortom, super tevreden met Milosz en zijn team.
Ben PeekBen Peek
18:33 02 Jan 24
Leuke man op visite gehad van de Kei zonnepanelen. Ik had 9 offertes in huis maar deze man gaf mij een vertrouwd en goed gevoel. Zijn monteurs waren zeer deskundig en gaven mij goede adviezen. Alles netjes afgewerkt.Ik ben er blij mee.
Paul BrounsPaul Brouns
15:42 09 Dec 23
Zeer tevreden over deze installateur. Vooraf een goede offerte ontvangen. De daadwerkelijke installatie is prima verlopen, ondanks wat tegenslagen met het weer.
G. DoestG. Doest
13:09 07 Dec 23
Goede advisering, prijs-kwaliteit verhouding, en nette uitvoering van de installatie.Ook afspraken bij vervanging van de verouderde meterkast door eigen installateur waren super.Heel plezierige persoonlijke kontakten, ook even een nazorgtelefoontje.De Kei.....een aanrader.
elly van Lokhorstelly van Lokhorst
12:10 26 Nov 23
In november 2023 10 zonnepanelen laten leggen. Eerst schouw aan huis met goed advies. Scherpe offerte.Gelijktijdig verzorgd Kei de vernieuwing van de meterkast en aanleg perilex stopcontact in de keuken voor inductie koken.De mannen werken netjes en vlot, helpen met installatie van de app en aanmelding stroom leveren en leggen eea goed uit.Het weer met veel wind en regen werkt niet mee, daardoor is een 2e bezoek nodig. Hier wordt goed over gecommuniceerd en afgestemd op onze mogelijkheden en wensen.Het hele project verdient een dikke voldoende.
Sebas VosSebas Vos
21:30 17 Nov 23
Van het offerte traject tot installatie is alles naar tevredenheid gelopen, prettig contact, vriendelijk en vakkundig personeel. Na akkoord hadden wij binnen enkele weken panelen op het dak! De Kei Zonnepanelen is een dikke aanrader!
Herbert SchererHerbert Scherer
08:30 15 Nov 23
Top dat voor het uitbrengen van een offerte een persoonlijk bezoek werd gebracht. Uitvoering soepel verlopen.
Rob VerheijdenRob Verheijden
06:40 31 Oct 23
Op 30 oktober 2023 hebben twee mannen van De Kei Zonnepanelen ons dak vol gelegd met 13 zonnepanelen. Eentje deed de panelen en de ander de elektra. Om negen uur trapten ze af en om drie uur in de middag was de klus geklaard. Was op het dak niet echt gemakkelijk omdat dit doorhangt. Desondanks een prima job gedaan. De man die binnen de elektra deed ging gelijk op in tempo en die was gelijktijdig klaar. Vervolgens was er nog voldoende tijd om de App te installeren en uitleg over die functionaliteit te geven. Om half vier “produceerde” ik stroom. Chapeau, goed en snel gewerkt en het weer was niet eens ideaal. Voor eenieder die de beslissing voor panelen moet nemen: dit bedrijf is een aanrader!
Suzanne RadstaatSuzanne Radstaat
18:11 29 Oct 23
Betrouwbaar en vakkundig bedrijf. De installateurs waren meedenkend, vriendelijk, beleefd en kon al mijn vragen stellen die ook beantwoord werden. De Zonnepanelen liggen er net op dus nu kijken wat het gaat opleveren. Raad dit bedrijf zeker aan en zal, wanneer nodig in de toekomst, dit bedrijf weer benaderen mochten er meer zonnepanelen nodig zijn.
Joyce van ButzelaarJoyce van Butzelaar
12:38 27 Oct 23
Heel tevreden over De Kei Zonnepanelen. Goede uitleg gehad en binnen 2 weken 10 panelen op het dak. Vriendelijke en kundige harde werkers. Wij zijn zeer tevreden.
Halbe LunshofHalbe Lunshof
10:06 10 Aug 23
De Kei maakt gebruik van in Nederland geproduceerde panelen!Wij zijn met aandacht en ook snel geholpen op een zowel zeer deskundige als prettige manier!
Hendricus C.R.Hendricus C.R.
13:12 05 Aug 23
Snel geleverd en geplaatst. Vriendelijk en netjes personeel, en goede communicatie / uitleg van het systeem. 👍
Joe SewbalakJoe Sewbalak
11:19 23 Jun 23
Goede prijs en snelle installatie. Deskundig en professioneel bedrijf/personeel.
In deze tijd van allerlei verhalen over cowboy installateurs toch spannend.Bij deze jongens absoluut geen vrees, van A tot Z fantastisch.Klein bedrijfje maar zij snappen wat service en klantvriendelijkheid is.Snelle plaatsing mogelijk, geen aanbetaling, betalen wanneer de installatie werkt en ook nog eens een scherpe prijs!Bij ons 's morgens rond 9 uur begonnen en 's middags rond 16.00 uur een werkend zonnepanelen systeem. (11stuks).Niet langer over nadenken maar gelijk doen.
Glenn van GreuningenGlenn van Greuningen
19:31 01 May 23
Super tevreden over Kei Zonnepanelen. Tijdens de schouw goede uitleg gekregen over de verschillende mogelijkheden van Milosz. Na akkoord op de offerte lagen de panelen er binnen een maand op. Op de dag van plaatsing bleek dat het legplan nog iets aangepast kon worden waardoor de nieuwe panelen netjes onder de oude geplaatst konden worden. Binnen ook alles netjes weggewerkt.
js_loader

Laat je gegevens achter.
Wij nemen contact met je op voor een vrijblijvende offerte.

Meterkast vervangen