De Kei Verduurzaming

Zonnepanelen subsidie Amersfoort

In dit artikel beantwoordt De Kei Verduurzaming jouw vragen over de mogelijkheden om subsidie te krijgen voor zonnepanelen in Amersfoort. Ook geven we je graag wat informatie over landelijke regelingen voor zonnepanelen.

Woon je in Amersfoort of omgeving en wil je jouw woning verduurzamen met zonnepanelen? Dan is het de moeite waard om te kijken of er financiële ondersteuning mogelijkheden zijn.. Zonnepanelen vragen tenslotte om een investering en niet iedereen heeft hiervoor de financiële middelen. Houd wel in je achterhoofd dat je meteen begint met terugverdienen na de installatie van zonnepanelen. Je bespaart direct op je energierekening door zelf energie op te wekken. Daarnaast zorgen zonnepanelen in veel gevallen voor waardebehoud of  zelfs waardevermeerdering van je woning.

Laat het over aan de experts

Neem contact op voor een gratis dakscan

Belangrijk

Geeft Gemeente Amersfoort subsidie voor zonnepanelen?
Tip!
De landelijke regelingen verzachten het gemis van een subsidie voor zonnepanelen in Amersfoort behoorlijk en maken het zeer aantrekkelijk om toch zonnepanelen te laten installeren.

Geen subsidie

Helaas, Gemeente Amersfoort heeft geen subsidie voor zonnepanelen. Er worden wel subsidies uitgegeven voor andere verduurzamingsmaatregelen, zoals de warmtepomp en isolatie. Ook zijn er een aantal andere voordelige financiële mogelijkheden die de aanschaf en het winstgevend maken van zonnepanelen makkelijker maken.

0% btw

Ten eerste hoef je geen belasting meer te betalen over de aanschaf van je zonnepanelen. Zo betaal je vanaf 1 januari 2023 0% btw over zonnepanelen, mits deze op je woning of een bijgebouw van je woning worden geplaatst.

Landelijke regelingen

Daarnaast zijn er landelijke regelingen die de aanschaf van zonnepanelen stimuleren. Zo is het mogelijk om, als je eigenaar en bewoner bent van een woning, via het Nationaal Warmtefonds een Energiebespaarlening af te sluiten tegen een gunstig rentetarief. Deze lening mag je gebruiken om zonnepanelen te financieren of andere energiebesparende maatregelen te treffen. Goed om te weten: er is ook een Energiebespaarlening voor VvE’s tot acht appartementen.

Toch een goede investering

Hoe zit het met salderen?

Een ander gunstig verschijnsel is dat de salderingsregeling is verlengd tot 2025. Dit betekent in het kort dat je tot die tijd het teveel aan opgewekte stroom tegen markttarieven terug mag leveren aan het net. Vanaf 2025 wordt deze regeling waarschijnlijk versoberd. Meer weten? Lees dan ons uitgebreide artikel over salderen.

Wil je liever niet afhankelijk zijn van alle fluctuerende regels van de regering? Sla dan jouw zelf opgewekte stroom op in een thuisbatterij. Zo profiteer jij maximaal van je eigen energie!

Lokale zonnepanelen

Profiteren van de zon in regio Amersfoort?

De Kei Verduurzaming is dé zonnepanelenspecialist in regio Amersfoort. Ook al is er geen zonnepanelen subsidie in Amersfoort, De Kei houdt zonnepanelen betaalbaar, zonder in te leveren op kwaliteit. Bovendien begin je na de installatie meteen met terugverdienen en zijn de voordelen van zonnepanelen voor het milieu en je portemonnee groter dan de investering.

 

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt en hoe je een optimale opbrengst uit de panelen haalt, is afhankelijk van meerdere factoren. De ligging en grootte van je dak zijn bijvoorbeeld belangrijk, maar ook eventuele schaduwval speelt een rol. De Kei Verduurzaming komt bij je langs voor een gratis dakcheck, meterkast inspectie en een adviesgesprek, voordat we een ontwerp maken voor een systeem dat aan jouw wensen en omstandigheden voldoet. Je ontvangt van ons een persoonlijke offerte waaruit duidelijk blijkt wat de kosten zijn, maar ook wat de terugverdientijd is, wat de geschatte energieopbrengst is en hoeveel je bespaart qua CO2-uitstoot.

Milosz Helmich de kei zonnepanelen

Milosz Helmich

Eigenaar De Kei Verduurzaming

Nieuwsgierig geworden? Vul je gegevens in op ons offerteformulier en wij nemen contact met je op om een afspraak te maken voor de dakcheck en een adviesgesprek. Mailen of bellen (06 57 59 82 05) mag natuurlijk ook. Binnenkort geniet je nog meer van de zon met zonnepanelen van De Kei!

Wil je nog meer leren over Zonnepanelen?

Lees onze andere blogs