De Kei Verduurzaming

Terugverdientijd zonnepanelen

Wanneer je je aan het oriënteren bent op zonnepanelen, is er een term die je vaak tegenkomt: terugverdientijd. Logisch. Zonnepanelen zijn een investering, dus is het interessant om te weten hoe snel je zonnepanelen terugverdiend hebt.

De terugverdientijd van zonnepanelen berekenen is niet al te ingewikkeld. Houd je jouw calculator liever opgeborgen? Prima! Op de offerte van De Kei staat altijd de terugverdientijd van de zonnepanelen vermeld. Ben je toch nieuwsgierig en wil je het liever zelf uitrekenen? We leggen je uit hoe de terugverdientijd van zonnepanelen moet berekenen.

 

Laat het over aan de experts

Neem contact op voor een gratis dakscan

Zo doe je dat

Terugverdientijd zonnepanelen berekenen
Let op!
Er ligt een voorstel om de salderingsregeling af te bouwen vanaf 2025. Mochten deze plannen doorgang vinden, dan heeft dit gevolgen voor de terugverdientijd van zonnepanelen. Een optie is om jouw zelf opgewekte energie op te slaan in een thuisbatterij. Als je klant bent van De Kei, dan adviseren wij jou altijd tijdig over wettelijke veranderingen die voor jou van belang zijn.

Wat is salderen?

Om de terugverdientijd van zonnepanelen te berekenen, leggen we eerst kort uit wat salderen is. De stroom die je aan het net levert, mag je ‘wegstrepen’ tegen de stroom die je verbruikt. Wekken je zonnepanelen precies de hoeveelheid stroom op die je verbruikt, dan betaal je aan je energiebedrijf alleen kosten als vastrecht en netbeheerkosten. Lever je meer energie aan het elektriciteitsnet dan je verbruikt, dan krijg je een vergoeding, maar hierover later meer.

Welke zonnepanelen?

De zonnepanelen terugverdientijd is onder andere afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je neemt en wat het vermogen is. De Kei werkt met Denim zonnepanelen met een vermogen van 420 wattpiek.

Een voorbeeld

De installatie van 10 zonnepanelen kostte € 5.500,-. De jaaropbrengst van deze tien panelen is circa 3.780 kWh. Bij een elektriciteitsprijs van € 0,40 per kWh bespaar je dan € 1.512,-.

Vervolgens deel je de kosten van de installatie door de besparing en dan zie je dat in dit voorbeeld de terugverdientijd van de zonnepanelen minder dan 4 jaar is.

Een positief rendement

Geld verdienen met zonnepanelen

Is het mogelijk om geld te verdienen met zonnepanelen? Zolang de salderingsregeling bestaat is dat inderdaad een optie. Lever je meer stroom aan het net dan dat je verbruikt, dan ben je niet alleen haast niks kwijt qua energierekening, maar dan geeft je elektriciteitsbedrijf je ook een vergoeding per kWh. Hoeveel dat is, verschilt per energieleverancier.

 

Maar zelfs zonder salderen zijn zonnepanelen aantrekkelijk. Mocht de salderingsregeling daadwerkelijk in 2031 verdwijnen, dan is de stroom die je direct gebruikt een gratis cadeautje van de zon. Bovendien ontvang je nog steeds een vergoeding voor de stroom die je teruglevert aan het net, alleen is deze vergoeding lager dan het tarief dat je betaalt aan je stroomleverancier.

Daarnaast zijn er nog andere opties geld te verdienen: namelijk door te besparen op andere kosten van je energierekening. Bekijk onze services voor warmtepompen, airco’s, en isolatie.

 

Offerte op maat

Omdat de aanschaf van zonnepanelen een investering is, wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt. De Kei Verduurzaming neemt daarom de tijd om je dingen uit te leggen en geeft steengoed advies. Vul vandaag nog ons offerteformulier in en we nemen contact met je op om een afspraak te maken voor een gratis dakcheck en een adviesgesprek. Met onze offerte op maat die hieruit rolt,weet je direct waar je aan toe bent. Je ziet in één oogopslag wat je bespaart op je energierekening en wat de zonnepanelen terugverdientijd is. Wat houdt je nog tegen?

de kei zonnepanelen amersfoort installateur montage kopen inclusief monteren