Airco met installatie

Koel en verwarm jouw woning op een energiezuinige manier met De Kei

Ga direct naar

Airco's voor alle seizoenen

Airconditioning (“airco”) zorgt het hele jaar door voor een aangenaam klimaat in huis. In de zomer verkoelt het belangrijke ruimtes zoals de woonkamer en slaapkamers en maakt het de lucht droger. Geen plakkerige dagen meer! ‘s Winters helpt een airco jou ook nog besparen op je energierekening, omdat de geavanceerde airco’s van De Kei ook jouw ruimte kunnen verwarmen. Daarbij draagt airconditioning een keitje bij aan jouw gezondheid met de ingebouwde HEPA luchtfilters. Een perfect systeem om jouw leefomgeving prettiger én gezonder te maken!

 • Snelle doorlooptijd

  Geen wachtrijen of capaciteitsproblemen: jouw nieuwe airco binnen 4 weken geplaatst

 • Professionele Installatie

  Ons team heeft alle benodigde certificaten en jarenlange ervaring

 • Heldere Communicatie

  We houden je goed op de hoogte van alle ontwikkelingen tijdens het hele installatie proces

airco met installatie laten plaatsen kosten kopen en installeren installateur wat kost een airco plaatsen installateur airconditioning buitenunit regels toestemming buren in bestaande woning airco montage offerte aanvragen amersfoort

Airco installeren in bestaande woning

Een vaste airco kan in bijna alle gevallen gewoon worden geplaatst in een bestaande woning. Bij het plaatsen van airco’s in bestaande woningen is weinig hak- en breekwerk vereist. Wel moeten we moeten enkele gaten boren om de elektriciteitskabels, de koeltechnische leidingen en de afvoer van het condenswater door te trekken. Het installeren van de airco binnen in de woning is dus vrij eenvoudig, maar er zijn wel een aantal belangrijke regels die gelden voor de buitenunit die buiten de woning geplaatst wordt.

Welke regels zijn er voor airco's laten plaatsen?

De buitenunit is het deel van de airco wat buiten het huis wordt geplaatst. De regelgeving voor de buitenunits verschillen per gemeente.

Bij de installatie van een airco buitenunit is vaak een vergunning nodig vanwege de Woningwet, die de unit beschouwt als een uitbreiding van het bouwwerk. Toch hanteren gemeentes variërende regels: sommige vereisen slechts een melding, terwijl anderen flexibeler zijn bij minimale wijzigingen die het bouwvolume niet significant beïnvloeden. Er gelden weer uitzonderingen bij locaties zoals monumenten of beschermd stadsgezicht. Voor zichtbare units aan de voorgevel is meestal een omgevingsvergunning met welstandsbeoordeling vereist. Wij zullen je altijd informeren over de mogelijkheiden voor jouw specifieke situatie.

De airco regels voor het geluid van de buitenunit zijn aangescherpt in 2021. Dit betekent dat de buitenunit overdag niet meer dan 45 dB aan geluid mag maken, en ‘s avonds is dit niet meer dan 40 dB. Dit wordt gemeten op de perceelgrens en vaak houdt dit in dat er voldoende afstand nodig is vanaf de buitenunit tot de grens van de tuin. De Kei Verduurzaming werkt met het stille merk KAISAI, waardoor je je hier geen zorgen over hoeft te maken.

Ook moet de buitenunit op een bepaalde minimale afstand van de woning worden geplaatst om een goede luchtcirculatie en efficiënte werking te waarborgen. Dit kan doorgaans variëren van 1 tot 2 meter vanaf de muur van het gebouw. Wij houden hier rekening mee bij de technische schouw.

Ook wanneer je in een apartement woont, is het mogelijk om een airco te laten installeren. Een cruciale voorwaarde is het verkrijgen van toestemming van de vergadering van eigenaars. Als je in een appartementscomplex woont met gemeenschappelijke ruimtes, dan is het waarschijnlijk dat je voor de installatie van een buitenunit op het dak, terras of aan de gevel, goedkeuring moet vragen aan de VvE aangezien deze plekken vaak gezamenlijk eigendom zijn.  Een tip: onderzoek eerst of andere bewoners ook interesse hebben in een airco, wat het verkrijgen van toestemming mogelijk vergemakkelijkt.

airco met installatie laten plaatsen kosten kopen en installeren installateur wat kost een airco plaatsen installateur airconditioning buitenunit regels toestemming buren in bestaande woning airco montage offerte aanvragen amersfoort

KAISAI Airconditioning

De energiezuinige airco met een modern uiterlijk en uiteenlopende opties.

Airco kopen en laten installeren: jouw investering

Wat kost een airco plaatsen?

De prijs voor airconditioning installatie wordt gevormd door verschillende factoren, zoals het type airco dat wordt gebruikt, de grootte van de ruimte, montage kosten van de airco en buitenunit en eventueel extra benodigd leidingwerk.

Bij De Kei Verduurzaming bieden wij airco montage aan vanaf €1.600. Wij werken met de kwalitatieve, energiezuinige airconditioners van het merk KAISAI. Ze hebben het A+++ label en koelen, verwarmen en filteren de lucht in huis. Daarbij beschikken de apparaten over Wi-Fi, zodat je het huis al lekker koel kunt maken voordat jij thuiskomt op een hete zomerdag.

Omdat wij alleen met top producten werken, bieden wij 10 jaar garantie op elke installatie. Wij beginnen elk traject met een adviesgesprek waarna je van ons een online airco offerte ontvangt. Voor plaatsing komen wij langs voor een technische schouw, zodat we de airco montage nauwkeurig kunnen uitvoeren.

airco met installatie laten plaatsen kosten kopen en installeren installateur wat kost een airco plaatsen installateur airconditioning buitenunit regels toestemming buren in bestaande woning airco montage offerte aanvragen amersfoort

Onze werkwijze

1. Advies op maat

Wil je een airco laten plaatsen? Vul ons offerteformulier in en wij nemen contact met je op voor een uitgebreide en vrijblijvende offerte.

2. Technische schouw

Voor wij de airco installeren komen we langs om jouw woning te inspecteren. Het kan zijn dat er wat leidingwerk nodig is voor het netjes verwerken van alle kabels.

3. Professionele installatie

Ons vakkundige team komt langs om jouw airconditioning systeem te plaatsen. Dit is binnen één dag geregeld en je hebt er weinig omkijken naar. Behalve misschien een koffie zetten voor onze monteurs!

De Kei is jouw airco installateur

Ben je geïnteresseerd in airconditioning voor jouw woning? Neem dan contact op met De Kei Verduurzaming. Wij bieden maatwerk advies en helpen je graag bij het uitwerken van het perfecte airconditioning systeem voor jouw situatie. Vul ons offerteformulier in, of neem direct contact met ons op via de mail of telefoon (+31 6 57 59 82 06).

We installeren airco systemen net zo professioneel en netjes als onze zonnepanelen, zodat jij  geen omkijken naar je installatie hebt. Je hoeft ons niet op ons woord te geloven, we hebben vele enthousiaste reviews van klanten om dit te staven. ‘Perfecte service’, ‘keurig geïnstalleerd’, ‘deskundig en professioneel’ en ‘alles netjes weggewerkt’ zijn enkele voorbeelden. Kunnen we jouw enthousiaste recensie binnenkort toevoegen aan dit rijtje?

de kei zonnepanelen amersfoort

Al vele anderen gingen je voor

De Kei Zonnepanelen
4.9
Based on 39 reviews
powered by Google
Een heel prettig en succesvol traject doorlopen met Milosz! Goede adviezen en hulp ontvangen om juiste keuzes te maken en hele goede prijs. Installatie door installateur panelen en werkzaamheden door elektriciën ook vlot en soepel verlopen.
K de NatrisK de Natris
19:37 20 Feb 24
Goede ervaring! Geldt zowel voor het offerte traject, de voorbereiding als de plaatsing. Communicatie ging soepel.
Martijn BessemsMartijn Bessems
08:39 19 Feb 24
Milosz is hier twee keer geweest voordat ze aan de slag gingen. De eerste keer rustig uitgelegt wat ze van plan waren. De tweede keer om samen het kabeltraject te bespreken.Kwam ook gelijk met een eerlijke prijs, niet zoals andere leveranciers waar er opeens nog 40% vanaf kon.22 zonnepanelen lagen binnen 2 weken op het dak. Geplaatst door keurige bekwame jongens.Milosz en team heel erg bedankt!,Martijn en Jill
BeatrijsBeatrijs
08:28 14 Feb 24
Milosz heeft met zijn collega zonnepanelen met micro-omvormers op ons dak geplaatst en de meterkast vervangen. Ze hebben goed werk geleverd en waren heel vriendelijk. Aanrader als je een kundige en sympathieke lokale installateur zoekt!
Jeroen BronsJeroen Brons
20:03 03 Feb 24
Erg blij met onze nieuwe zonnepanelen. Prima en deskundig advies, tevens een vlotte en professionele uitvoering. Ik raad ze zeker aan!
Fred NijenhuisFred Nijenhuis
17:46 24 Jan 24
We hebben enige tijd geleden een 5 tal zonnepanelen laten plaatsen door de Kei zonnepanelen. Voordat deze werden geplaatst hebben we uitgebreid en zeer goed advies gekregen van Milosz. Alles duidelijk uitgelegd wat we konden verwachten. Tijdens de montage snel en zeer netjes gewerkt. Duidelijk uitleg gekregen over de werking van de panelen. Kortom, super tevreden met Milosz en zijn team.
Ben PeekBen Peek
18:33 02 Jan 24
Leuke man op visite gehad van de Kei zonnepanelen. Ik had 9 offertes in huis maar deze man gaf mij een vertrouwd en goed gevoel. Zijn monteurs waren zeer deskundig en gaven mij goede adviezen. Alles netjes afgewerkt.Ik ben er blij mee.
Paul BrounsPaul Brouns
15:42 09 Dec 23
Zeer tevreden over deze installateur. Vooraf een goede offerte ontvangen. De daadwerkelijke installatie is prima verlopen, ondanks wat tegenslagen met het weer.
G. DoestG. Doest
13:09 07 Dec 23
Goede advisering, prijs-kwaliteit verhouding, en nette uitvoering van de installatie.Ook afspraken bij vervanging van de verouderde meterkast door eigen installateur waren super.Heel plezierige persoonlijke kontakten, ook even een nazorgtelefoontje.De Kei.....een aanrader.
elly van Lokhorstelly van Lokhorst
12:10 26 Nov 23
In november 2023 10 zonnepanelen laten leggen. Eerst schouw aan huis met goed advies. Scherpe offerte.Gelijktijdig verzorgd Kei de vernieuwing van de meterkast en aanleg perilex stopcontact in de keuken voor inductie koken.De mannen werken netjes en vlot, helpen met installatie van de app en aanmelding stroom leveren en leggen eea goed uit.Het weer met veel wind en regen werkt niet mee, daardoor is een 2e bezoek nodig. Hier wordt goed over gecommuniceerd en afgestemd op onze mogelijkheden en wensen.Het hele project verdient een dikke voldoende.
Sebas VosSebas Vos
21:30 17 Nov 23
Van het offerte traject tot installatie is alles naar tevredenheid gelopen, prettig contact, vriendelijk en vakkundig personeel. Na akkoord hadden wij binnen enkele weken panelen op het dak! De Kei Zonnepanelen is een dikke aanrader!
Herbert SchererHerbert Scherer
08:30 15 Nov 23
Top dat voor het uitbrengen van een offerte een persoonlijk bezoek werd gebracht. Uitvoering soepel verlopen.
Rob VerheijdenRob Verheijden
06:40 31 Oct 23
Op 30 oktober 2023 hebben twee mannen van De Kei Zonnepanelen ons dak vol gelegd met 13 zonnepanelen. Eentje deed de panelen en de ander de elektra. Om negen uur trapten ze af en om drie uur in de middag was de klus geklaard. Was op het dak niet echt gemakkelijk omdat dit doorhangt. Desondanks een prima job gedaan. De man die binnen de elektra deed ging gelijk op in tempo en die was gelijktijdig klaar. Vervolgens was er nog voldoende tijd om de App te installeren en uitleg over die functionaliteit te geven. Om half vier “produceerde” ik stroom. Chapeau, goed en snel gewerkt en het weer was niet eens ideaal. Voor eenieder die de beslissing voor panelen moet nemen: dit bedrijf is een aanrader!
Suzanne RadstaatSuzanne Radstaat
18:11 29 Oct 23
Betrouwbaar en vakkundig bedrijf. De installateurs waren meedenkend, vriendelijk, beleefd en kon al mijn vragen stellen die ook beantwoord werden. De Zonnepanelen liggen er net op dus nu kijken wat het gaat opleveren. Raad dit bedrijf zeker aan en zal, wanneer nodig in de toekomst, dit bedrijf weer benaderen mochten er meer zonnepanelen nodig zijn.
Joyce van ButzelaarJoyce van Butzelaar
12:38 27 Oct 23
Heel tevreden over De Kei Zonnepanelen. Goede uitleg gehad en binnen 2 weken 10 panelen op het dak. Vriendelijke en kundige harde werkers. Wij zijn zeer tevreden.
Halbe LunshofHalbe Lunshof
10:06 10 Aug 23
De Kei maakt gebruik van in Nederland geproduceerde panelen!Wij zijn met aandacht en ook snel geholpen op een zowel zeer deskundige als prettige manier!
Hendricus C.R.Hendricus C.R.
13:12 05 Aug 23
Snel geleverd en geplaatst. Vriendelijk en netjes personeel, en goede communicatie / uitleg van het systeem. 👍
Joe SewbalakJoe Sewbalak
11:19 23 Jun 23
Goede prijs en snelle installatie. Deskundig en professioneel bedrijf/personeel.
In deze tijd van allerlei verhalen over cowboy installateurs toch spannend.Bij deze jongens absoluut geen vrees, van A tot Z fantastisch.Klein bedrijfje maar zij snappen wat service en klantvriendelijkheid is.Snelle plaatsing mogelijk, geen aanbetaling, betalen wanneer de installatie werkt en ook nog eens een scherpe prijs!Bij ons 's morgens rond 9 uur begonnen en 's middags rond 16.00 uur een werkend zonnepanelen systeem. (11stuks).Niet langer over nadenken maar gelijk doen.
Glenn van GreuningenGlenn van Greuningen
19:31 01 May 23
Super tevreden over Kei Zonnepanelen. Tijdens de schouw goede uitleg gekregen over de verschillende mogelijkheden van Milosz. Na akkoord op de offerte lagen de panelen er binnen een maand op. Op de dag van plaatsing bleek dat het legplan nog iets aangepast kon worden waardoor de nieuwe panelen netjes onder de oude geplaatst konden worden. Binnen ook alles netjes weggewerkt.
Een heel prettig en succesvol traject doorlopen met Milosz! Goede adviezen en hulp ontvangen om juiste keuzes te maken en hele goede prijs. Installatie door installateur panelen en werkzaamheden door elektriciën ook vlot en soepel verlopen.
K de NatrisK de Natris
19:37 20 Feb 24
Goede ervaring! Geldt zowel voor het offerte traject, de voorbereiding als de plaatsing. Communicatie ging soepel.
Martijn BessemsMartijn Bessems
08:39 19 Feb 24
Milosz is hier twee keer geweest voordat ze aan de slag gingen. De eerste keer rustig uitgelegt wat ze van plan waren. De tweede keer om samen het kabeltraject te bespreken.Kwam ook gelijk met een eerlijke prijs, niet zoals andere leveranciers waar er opeens nog 40% vanaf kon.22 zonnepanelen lagen binnen 2 weken op het dak. Geplaatst door keurige bekwame jongens.Milosz en team heel erg bedankt!,Martijn en Jill
BeatrijsBeatrijs
08:28 14 Feb 24
Milosz heeft met zijn collega zonnepanelen met micro-omvormers op ons dak geplaatst en de meterkast vervangen. Ze hebben goed werk geleverd en waren heel vriendelijk. Aanrader als je een kundige en sympathieke lokale installateur zoekt!
Jeroen BronsJeroen Brons
20:03 03 Feb 24
Erg blij met onze nieuwe zonnepanelen. Prima en deskundig advies, tevens een vlotte en professionele uitvoering. Ik raad ze zeker aan!
Fred NijenhuisFred Nijenhuis
17:46 24 Jan 24
We hebben enige tijd geleden een 5 tal zonnepanelen laten plaatsen door de Kei zonnepanelen. Voordat deze werden geplaatst hebben we uitgebreid en zeer goed advies gekregen van Milosz. Alles duidelijk uitgelegd wat we konden verwachten. Tijdens de montage snel en zeer netjes gewerkt. Duidelijk uitleg gekregen over de werking van de panelen. Kortom, super tevreden met Milosz en zijn team.
Ben PeekBen Peek
18:33 02 Jan 24
Leuke man op visite gehad van de Kei zonnepanelen. Ik had 9 offertes in huis maar deze man gaf mij een vertrouwd en goed gevoel. Zijn monteurs waren zeer deskundig en gaven mij goede adviezen. Alles netjes afgewerkt.Ik ben er blij mee.
Paul BrounsPaul Brouns
15:42 09 Dec 23
Zeer tevreden over deze installateur. Vooraf een goede offerte ontvangen. De daadwerkelijke installatie is prima verlopen, ondanks wat tegenslagen met het weer.
G. DoestG. Doest
13:09 07 Dec 23
Goede advisering, prijs-kwaliteit verhouding, en nette uitvoering van de installatie.Ook afspraken bij vervanging van de verouderde meterkast door eigen installateur waren super.Heel plezierige persoonlijke kontakten, ook even een nazorgtelefoontje.De Kei.....een aanrader.
elly van Lokhorstelly van Lokhorst
12:10 26 Nov 23
In november 2023 10 zonnepanelen laten leggen. Eerst schouw aan huis met goed advies. Scherpe offerte.Gelijktijdig verzorgd Kei de vernieuwing van de meterkast en aanleg perilex stopcontact in de keuken voor inductie koken.De mannen werken netjes en vlot, helpen met installatie van de app en aanmelding stroom leveren en leggen eea goed uit.Het weer met veel wind en regen werkt niet mee, daardoor is een 2e bezoek nodig. Hier wordt goed over gecommuniceerd en afgestemd op onze mogelijkheden en wensen.Het hele project verdient een dikke voldoende.
Sebas VosSebas Vos
21:30 17 Nov 23
Van het offerte traject tot installatie is alles naar tevredenheid gelopen, prettig contact, vriendelijk en vakkundig personeel. Na akkoord hadden wij binnen enkele weken panelen op het dak! De Kei Zonnepanelen is een dikke aanrader!
Herbert SchererHerbert Scherer
08:30 15 Nov 23
Top dat voor het uitbrengen van een offerte een persoonlijk bezoek werd gebracht. Uitvoering soepel verlopen.
Rob VerheijdenRob Verheijden
06:40 31 Oct 23
Op 30 oktober 2023 hebben twee mannen van De Kei Zonnepanelen ons dak vol gelegd met 13 zonnepanelen. Eentje deed de panelen en de ander de elektra. Om negen uur trapten ze af en om drie uur in de middag was de klus geklaard. Was op het dak niet echt gemakkelijk omdat dit doorhangt. Desondanks een prima job gedaan. De man die binnen de elektra deed ging gelijk op in tempo en die was gelijktijdig klaar. Vervolgens was er nog voldoende tijd om de App te installeren en uitleg over die functionaliteit te geven. Om half vier “produceerde” ik stroom. Chapeau, goed en snel gewerkt en het weer was niet eens ideaal. Voor eenieder die de beslissing voor panelen moet nemen: dit bedrijf is een aanrader!
Suzanne RadstaatSuzanne Radstaat
18:11 29 Oct 23
Betrouwbaar en vakkundig bedrijf. De installateurs waren meedenkend, vriendelijk, beleefd en kon al mijn vragen stellen die ook beantwoord werden. De Zonnepanelen liggen er net op dus nu kijken wat het gaat opleveren. Raad dit bedrijf zeker aan en zal, wanneer nodig in de toekomst, dit bedrijf weer benaderen mochten er meer zonnepanelen nodig zijn.
Joyce van ButzelaarJoyce van Butzelaar
12:38 27 Oct 23
Heel tevreden over De Kei Zonnepanelen. Goede uitleg gehad en binnen 2 weken 10 panelen op het dak. Vriendelijke en kundige harde werkers. Wij zijn zeer tevreden.
Halbe LunshofHalbe Lunshof
10:06 10 Aug 23
De Kei maakt gebruik van in Nederland geproduceerde panelen!Wij zijn met aandacht en ook snel geholpen op een zowel zeer deskundige als prettige manier!
Hendricus C.R.Hendricus C.R.
13:12 05 Aug 23
Snel geleverd en geplaatst. Vriendelijk en netjes personeel, en goede communicatie / uitleg van het systeem. 👍
Joe SewbalakJoe Sewbalak
11:19 23 Jun 23
Goede prijs en snelle installatie. Deskundig en professioneel bedrijf/personeel.
In deze tijd van allerlei verhalen over cowboy installateurs toch spannend.Bij deze jongens absoluut geen vrees, van A tot Z fantastisch.Klein bedrijfje maar zij snappen wat service en klantvriendelijkheid is.Snelle plaatsing mogelijk, geen aanbetaling, betalen wanneer de installatie werkt en ook nog eens een scherpe prijs!Bij ons 's morgens rond 9 uur begonnen en 's middags rond 16.00 uur een werkend zonnepanelen systeem. (11stuks).Niet langer over nadenken maar gelijk doen.
Glenn van GreuningenGlenn van Greuningen
19:31 01 May 23
Super tevreden over Kei Zonnepanelen. Tijdens de schouw goede uitleg gekregen over de verschillende mogelijkheden van Milosz. Na akkoord op de offerte lagen de panelen er binnen een maand op. Op de dag van plaatsing bleek dat het legplan nog iets aangepast kon worden waardoor de nieuwe panelen netjes onder de oude geplaatst konden worden. Binnen ook alles netjes weggewerkt.
js_loader

Waarom kiezen voor De Kei?

 • Maatwerkoplossingen

  Elk huis is uniek, en wij zorgen voor een airco systeem dat perfect aansluit bij jouw specifieke situatie

 • Vakmanschap

  Onze installateurs zijn vakkundig opgeleid en hebben alle benodigde certificaten

 • Duurzaamheid en Rendement

  Wij garanderen dat je installatie niet alleen duurzaam is, maar ook maximaal rendement oplevert

 • Airco in Amersfoort

  De Kei Verduurzaming opereert in regio Amersfoort omliggende steden zoals Utrecht en Almere

Airco offerte aanvragen

Laat je gegevens achter. Wij nemen contact op voor een gratis offerte.
Airco installeren