De Kei Verduurzaming

De opbrengst van zonnepanelen

Hoe bespaar je op je energierekening én draag je een keitje bij aan het klimaat? Met zonnepanelen natuurlijk! Maar wat leveren zonnepanelen in jouw situatie op? Dat is afhankelijk van een aantal factoren, zoals je jaarlijkse stroomverbruik, hoeveel zonnepanelen je laat plaatsen en de gemiddelde opbrengst van de zonnepanelen. De opbrengst van zonnepanelen hangt dan weer af van de oriëntatie van je dak (noord, zuid, oost, west), de helling en de afmeting van je dak.

Laat je zonnepanelen installeren door De Kei, dan komen we eerst langs voor een dakcheck en maken we vervolgens een offerte op maat. Op deze offerte staat precies wat de terugverdientijd van de zonnepanelen is, hoeveel kilo CO2 je jaarlijks bespaart en wat de energieopbrengst van je toekomstige zonnepanelen is.

Laat het over aan de experts

Neem contact op voor een gratis dakscan

Zo doe je dat

Opbrengst zonnepanelen berekenen
TIP!
Er is veel ophef omtrent de fluctuerende regels rondom salderen. Wil jij minder afhankelijk zijn van de overheid en maximaal profiteren van jouw eigen zonnepanelen opbrengst? Bekijk dan onze opties voor een thuisbatterij. Hiermee sla jij je zelf opgewekte energie op, zodat je niet hoeft terug te leveren naar het net.

Gemiddelde opbrengst

Wil je zelf alvast een schatting maken van de opbrengst van zonnepanelen per maand of per jaar? In Nederland werken we met de volgende vuistregel: gemiddeld komt de jaarlijkse opbrengst in kWh neer op 85% van de totale capaciteit van het systeem. Die capaciteit wordt uitgedrukt in wattpiek (Wp).

Een voorbeeld

Je laat 10 Denim zonnepanelen op je dak leggen van 420 Wp (dit zijn de zonnepanelen waar De Kei mee werkt). De gemiddelde opbrengst van deze zonnepanelen per jaar is: 0,9 x 10 x 410 = 3.690 kWh. Deel je dit aantal door 12, dan krijg je de opbrengst van de zonnepanelen per maand. In dit geval is dat 307,5 kWh.

Let op

Dit is de gemiddelde opbrengst van de zonnepanelen per maand. De opbrengst van zonnepanelen is onder meer afhankelijk van de instraling (het totaal aan daglicht), de temperatuur en de oriëntatie van de panelen. Liggen deze bijvoorbeeld op het zuidwesten gericht, dan kun je voor de zekerheid nog 10 procent van de jaarlijkse opbrengst van de zonnepanelen aftrekken.

De Kei zorgt voor

Een optimale opbrengst van zonnepanelen

De positie van de zonnepanelen op je dak is essentieel voor een optimale opbrengst. De Kei gebruikt speciaal ontwikkelde software om de perfecte posities voor de panelen te bepalen, zodat je een zo hoog mogelijk gemiddelde opbrengst uit de zonnepanelen haalt. Onze software kijkt onder andere naar lokale instraling en weerdata en houdt rekening met eventuele schaduwval op het dak. Met zonnepanelen van De Kei weet je zeker dat je de maximale gemiddelde opbrengst van zonnepanelen krijgt. Ben je toch nog benieuwd naar andere duurzame oplossingen om op jouw energierekening te besparen? Kijk dan naar onze services voor airco’s, isolatie, of warmtepompen.


Niet zelf rekenen?

Nieuwsgierig geworden naar wat je kunt besparen met zonnepanelen? We maken graag een offerte op maat voor je! Vul ons contactformulier in, stuur een mailtje of bel om een afspraak voor een technische schouw te maken. We bekijken de situatie ter plekke, luisteren naar jouw wensen en laten onze software zijn werk doen. Met deze informatie stellen we gratis een persoonlijke offerte voor je op. Je ziet op de offerte in één oogopslag wat de verwachte besparing is, zowel op energie als op CO2. Je hoeft dus niet zelf de opbrengst van de zonnepanelen te berekenen! Bovendien vermelden we ook de terugverdientijd, zodat je precies weet waar je aan toe bent met zonnepanelen van De Kei.

Het enige dat je hoeft te doen is ons contactformulier invullen. Wij komen vervolgens langs voor een dakcheck en bespreken je wensen. Hier rolt een offerte op maat uit die precies laat zien hoeveel zonnepanelen we gaan plaatsen en op welke plekken. Ook zie je direct hoeveel je per jaar bespaart op energie en CO2 en wat de terugverdientijd van de zonnepanelen is. Dat is nog eens een zonnig vooruitzicht!

opbrengst zonnepanelen per maand berekenen besparing wat levert op gemiddelde kwh jaar