De Kei Verduurzaming

Zonnepanelen set

Wil je een zonnepanelen set kopen? De Kei Verduurzaming helpt je graag verder. Wij hebben als missie om Nederland duurzamer te maken door zonnepanelen aan te bieden voor een betaalbare prijs. We vinden namelijk dat iedereen moet kunnen profiteren van al het moois dat de zon te bieden heeft!

Laat het over aan de experts

Neem contact op voor een gratis dakscan

Wat zit er in een compleet zonnepanelen pakket?

Een zonnepanelen pakket bevat de volgende componenten:

Zonnepanelen

Dit zijn de panelen die zonne-energie omzetten in elektriciteit.

Omvormer

Een omvormer zet de gelijkstroom (DC) die door de zonnepanelen wordt opgewekt om in wisselstroom (AC) die in huishoudens en op het elektriciteitsnet kan worden gebruikt.

Montagemateriaal

Hiermee worden de zonnepanelen op het dak of een andere locatie bevestigd.

Bekabeling

Kabels zijn nodig om de zonnepanelen met de omvormer te verbinden en de elektriciteit naar het elektriciteitsnet of naar het huishouden te transporteren.

Connectoren

Hiermee worden de kabels met de zonnepanelen en de omvormer verbonden.

Extra - Montage

Er komt veel kijken bij het plaatsen van zonnepanelen. Voor de minste kans op fouten huur je een expert in die een op maat gemaakt pakket kan samenstellen en alles netjes voor je plaatst.

Wij zien dat er in de markt verschillende zonnepanelen sets worden aangeboden met uiteenlopende onderdelen en kwaliteit. Voor een compleet pakket zonnepanelen met omvormers en alle benodigde accessoires neem je contact op met De Kei. Wij zijn gespecialiseerd in het samenstellen van het perfecte pakket voor jowu situatie, en plaatsen al de hele set in een handomdraai. Laat je volledig ontzorgen en bespaar direct na plaatsing al op je energierekening!

Het kleinste zonnepanelen pakket van De Kei bestaat uit 6 zonnepanelen. Heb je er meer nodig? Geen probleem! Er zit geen maximum aan het aantal zonnepanelen dat wij als set kunnen leveren en plaatsen. Dus ook als je jouw bedrijf wilt verduurzamen is De Kei de partij om mee samen te werken.

Jouw persoonlijke situatie

Is een zonnepanelen pakket van De Kei iets voor mij?

Een zonnepaneel set kopen is ideaal voor iedereen die zo snel mogelijk wil besparen op de energierekening en een keitje bij wil dragen aan een duurzamere wereld. Het is een relatief laagdrempelige installatie en binnen 1 dag gefixt. Daarnaast kan je ook nog kijken naar andere verduurzamingsmaatregelen, zoals een airco, warmtepomp of isolatie.

Voordat de zonnepanelen set van De Kei op je dak ligt te blinken, moeten er nog wel een paar stappen gezet worden.

Als je het aantal zonnepanelen gaat berekenen, is het goed om rekening te houden met een eventuele toename van je stroomverbruik in de toekomst. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je elektrisch gaat rijden of een hybride warmtepomp laat installeren.
Tip!

Is mijn dak geschikt?

Het begint met de vraag ‘Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?’Wees gerust, in Nederland zijn veruit de meeste daken geschikt om zonnepanelen op te leggen. Natuurlijk geven zonnepanelen op het ene dak een hogere opbrengst dan op het andere dak, maar wij nemen alle informatie die we vergaren tijdens onze gratis dakcheck mee in ons voorstel voor een optimale opstelling van een compleet zonnepanelen pakket.  Zo profiteer jij van een maximale opbrengst! Daarnaast is het ook belangrijk dat jouw meterkast de nieuwe energie van de zonnepanelen aan kan. Wij kijken bij de dakscan meteen of jouw groepenkast vervangen moet worden.

Hoeveel zonnepanelenheb ik nodig?

De volgende stap is berekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Je hoeft niet zelf met je rekenmachine en rolmaat aan de slag, ook dit berekent De Kei Verduurzaming voor je na de gratis dakscan en het adviesgesprek. Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is afhankelijk van je jaarlijkse stroomverbruik, maar hoeveel zonnepanelen je kwijt kunt is afhankelijk van de beschikbare en bruikbare ruimte op je dak. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om een deel van de zonnepanelen set op een plek te leggen die praktisch de hele dag in de schaduw ligt.  

Opstelling van de panelen

Bij het bepalen van de opstelling van de zonnepanelen set kijkt De Kei meteen of het beter is om de panelen in serie te schakelen of juist parallel. Meer weten over de verschillen tussen serie en parallel? We leggen het uit in dit artikel.

lees jezelf goed in

Zonnepanelen set kopen? Hier moet je op letten

Een compleet zonnepanelen pakket is best een investering. Daarom wil je een weloverwogen keuze maken. Ga je een zonnepanelen set kopen, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.

Ervaren installateur

ga alleen in zee met een ervaren installateur. De vraag naar zonnepanelen is enorm toegenomen door de stijgende energieprijzen en velen willen hier een graantje van meepikken. Helaas heeft niet iedereen die zich zonnepaneleninstallateur noemt de kennis en kunde in huis om het maximale uit een zonnestroomsysteem te halen. Bovendien wordt het systeem verbonden met je meterkast. Een ervaren installateur doet dit niet zomaar, maar beoordeelt eerst of je huidige meter geschikt is. Mocht dit niet het geval zijn, dan geeft de installateur je advies over de te volgen stappen.

Duidelijke offerte

heb je een offerte voor een zonnepanelen set ontvangen? Een goede offerte voor een zonnepanelen pakket maakt in een klap duidelijk wat je voor welk bedrag krijgt. Omvat het bedrag bijvoorbeeld alleen panelen en omvormer of zijn de installatie en de daarvoor benodigde materialen inbegrepen? Ook wil je in een offerte zien wat de terugverdientijd van de zonnepanelen is en hoeveel je per jaar gaat besparen op je energierekening.

Garantie

het is belangrijk om te weten welke garantie je krijgt op de zonnepanelen met omvormer(s) en andere onderdelen van je zonnestroominstallatie. Daarnaast wil je weten wie die garantie biedt: de installateur of de fabrikant.

Nazorg

leveren je zonnepanelen een lagere opbrengst dan verwacht? Wil je het onderhoud van de zonnepanelen uitbesteden? Vraag bij de installateur na welke nazorg inbegrepen is en of het mogelijk is om een contract af te sluiten voor het jaarlijkse onderhoud en een controle van het systeem.

Salderen

Er liggen plannen bij de regering om de salderingsregeling stop te zetten. Wil je maximaal profiteren van jouw eigen opgewekte stroom? Dan kunnen wij je ook adviseren over de mogelijkheid van een thuisbatterij.

Goed om te weten

Zonnepanelen set op een plat dak

Huiseigenaren met een plat dak hoeven zich geen zorgen te maken over hun rendement. Met een plak dak kun je tegenwoordig evenveel energiewinst behalen als met een schuin dak. Een voordeel van zonnepanelen op platte daken is namelijk de mogelijkheid om ze in de ideale hoek te positioneren.

Voor de installatie van zonnepanelen op platte daken zijn wel andere materialen vereist dan voor schuine daken. Gelukkig zijn er zonnepanelen sets voor platte daken die wij tegen scherpe tarieven voor je kunnen plaatsen. Wij gebruiken een stevige onderconstructie die om de panelen in de juiste hoek te plaatsen voor optimale zonopvang. Deze constructies zorgen ook voor een stabiele en veilige plaatsing. Daarnaast houden wij rekening met de ballast. Omdat je op een plat dak meestal niet door het dak wilt boren, verzwaren wij de zonnepanelen vaak met ballast, zoals tegels, om te voorkomen dat ze wegwaaien.

Laat het over aan de experts

Voordelen van een zonnepanelen set van De Kei

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een zonnepanelen set wil je natuurlijk weten hoe dit bij De Kei Verduurzaming zit.

Onze passie voor verduurzaming leidde vier jaar geleden tot de oprichting van De Kei Verduurzaming. Wij stellen de klant centraal en kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit. Ons team mag dan jong zijn, alle medewerkers beschikken over de vereiste kwalificaties (NEN 3140/1010 en VCA-VOL) en hebben ruime ervaring met het installeren van zonnepanelen.

Werkwijze

Voordat wij een offerte opstellen, komen we eerst bij je thuis voor een dakcheck en een adviesgesprek. Met geavanceerde software creëren wij een opstelling voor de zonnepanelen die is afgestemd op jouw situatie en wensen. Onze software houdt onder andere rekening met de helling en richting van het dak, lokale weerdata en instraling van zonlicht en eventuele schaduwval. Met deze informatie maken we een offerte voor een compleet zonnepanelen pakket die volledig is afgestemd op jouw situatie. Op onze offerte zie je in één oogopslag wat de totaalprijs is voor het zonnepanelen pakket met omvormer, inclusief montage en bijbehorende materialen. Daarnaast vermelden we de energieopbrengst, besparing en de terugverdientijd.

De beste kwaliteit

Wij werken met zonnepanelen van het merk Denim die een vermogen hebben van 420 Wp. Denim zonnepanelen hebben een garantie van 25 jaar. Op de centrale omvormer krijg je 10 jaar garantie. Goed om te weten: bij de omvormer krijg je een gratis app waarin je de opbrengst van jouw zonnepanelen kunt checken. Moeten jouw zonnepanelen parallel geschakeld worden? Dan gebruiken we micro-omvormers met een garantie van 25 jaar.

Heb je na de installatie van jouw zonnepaneel set nog vragen, dan beantwoorden we deze graag. Daarnaast is het mogelijk om bij De Kei een contract af te sluiten voor jaarlijks onderhoud en controle van het zonnestroomsysteem. Daarmee ben je zeker van optimaal functionerende zonnepanelen.

de kei zonnepanelen
Milosz Helmich de kei zonnepanelen

Milosz Helmich

Eigenaar De Kei Verduurzaming

Vraag vandaag nog een offerte aan bij De Kei

Ben jij klaar om je keitje bij te dragen aan een duurzamer Nederland én te profiteren van de zon? Vraag dan snel een offerte aan bij De Kei. Vul je gegevens in op ons offerteformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Mailen of bellen (06 57 59 82 05) mag natuurlijk ook.