6 Zonnepanelen set

Vanaf 3.500

Inhoud van dit pakket

image

6x Zonnepanelen

Zwarte panelen van 420WP en 12 jaar garantie

Image

Omvormer(s)

Gebaseerd op serie of parallel geschakeld systeem

image

Voor schuine en platte daken

Wij berekenen voor jou de optimale ligging

image

Inclusief montage

Door gecertificeerde monteurs

Vanaf 3.500

Levertijd: Direct beschikbaar

Kwalitatief geinstalleerd
Snelle levertijd
Klantvriendelijk
Meedenkend en adviserend

Description

Je bekijkt het product: zonnepanelen pakket van 6 stuks. Dit aantal is een veelvoorkomend startpunt voor particuliere huishoudens.

De prijs van 6 zonnepanelen

Wat kosten van 6 zonnepanelen?
De kosten van 6 zonnepanelen variëert bij De Kei afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvormer, het soort dak en hoeveel materiaal er nodig is voor de installatie. Gemiddeld ligt de prijs voor 6 zonnepanelen tussen de €3.500,- en €5.000,-, inclusief installatie. Wil je graag 6 zonnepanelen inclusief montage? Neem dan contact op voor een op maat gemaakte offerte. Klik op de knop “Offerte aanvragen” bovenaan de pagina. Wij komen eerst bij je langs voor een gratis adviesgesprek, zodat we een plan kunnen maken dat het beste bij jouw situatie aansluit.

Bij de prijs van 6 zonnepanelen zitten de volgende kosten inbegrepen:

  1. Aanschafkosten: Het bedrag dat je betaalt voor de zonnepanelen zelf.
  2. Installatiekosten: De kosten voor het monteren van de zonnepanelen. Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van de complexiteit van de installatie, de grootte van het systeem en eventueel onvoorziene kosten.
  3. Omvormer: Een omvormer is een essentieel onderdeel van een zonnepaneelsysteem, omdat het de gelijkstroom die door de zonnepanelen wordt gegenereerd, omzet in bruikbare wisselstroom. De kosten van een omvormer kunnen variëren afhankelijk van het vermogen en de kwaliteit.
  4. Montagemateriaal en bekabeling: Tot slot zijn er nog bijkomende kosten, zoals montagemateriaal en bekabeling. Dit omvat onder andere montagesystemen voor de panelen, bevestigingsmaterialen, kabels, connectoren en eventuele elektrische componenten die nodig zijn voor de aansluiting op het elektriciteitsnet.

 

6 Zonnepanelen opbrengst

Hoeveel leveren 6 zonnepanelen op?

Bij het evalueren van de opbrengst van 6 zonnepanelen is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals het vermogen van de panelen, de hellingshoek van het dak, schaduw en seizoensinvloeden.

Stap 1.
Vermogen van de zonnepanelen: De Kei Zonnepanelen plaats kwalitatief sterke panelen met een vermogen van 420 watpiek per paneel. Met 6 zonnepanelen met een vermogen van 420 Wp (Wattpiek), heb je een totaal vermogen van 2.520 Wp. Dit is het maximale vermogen dat de panelen kunnen genereren onder ideale omstandigheden.

Stap 2.
Gemiddeld vermogen per jaar: Volgens de informatie van Milieu Centraal kan het gemiddelde vermogen van zonnepanelen in Nederland per Wp worden geschat op 0,85 kWh per jaar.

Stap 3.
Jaarlijkse opbrengst = Vermogen (Wp) x Gemiddeld vermogen per Wp (kWh)
Jaarlijkse opbrengst = 2.520 Wp x 0,85 kWh = 2.142 kWh

De jaarlijkse opbrengst van 6 zonnepanelen komt dus uit op ongeveer 2.142 kWh.

Let op: deze berekeningen zijn een schatting en variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden en locatie. Voor een passend advies op maat neem je contact met ons op via de ‘Offerte aanvragen’ knop bovenaan de pagina. Wij gebruiken geavanceerde simulaties en tools om een gedetailleerde analyse uit te voeren op basis van jouw specifieke situatie. Het adviesgesprek is geheel vrijblijvend.

 

6 Zonnepanelen met micro-omvormer

Zes zonnepanelen met micro-omvormers kunnen een interessante optie zijn voor jouw zonne-energiesysteem. Bij een configuratie met micro-omvormers wordt er voor elk zonnepaneel een aparte omvormer gebruikt. Dit biedt enkele voordelen. Ten eerste zorgt het ervoor dat elk paneel afzonderlijk kan presteren, zelfs als er sprake is van schaduwval op een van de panelen. Hierdoor kan de algehele systeemopbrengst worden gemaximaliseerd. Bovendien is er geen sprake van een centrale omvormer, wat betekent dat er minder bekabeling nodig is en het systeem minder gevoelig is voor storingen. Ook hebben micro-omvormers een langere levensduur dan een centrale omvormer. Dit resulteert op lange termijn op lagere onderhouds- en vervangingskosten. De Kei biedt een garantietermijn van 25 jaar.

Het nadeel van micro-omvormers is dat de kosten hoger zijn dan een systeem met een centrale omvormer. Deze hogere kosten worden wel weer goedgemaakt met de gemaximaliseerde opbrengst die hierboven beschreven staat.

6 Zonnepanelen met omvormer

In het geval van zes zonnepanelen met een centrale omvormer, wordt de gelijkstroom die door de panelen wordt geproduceerd omgezet naar wisselstroom door middel van één omvormer. Het voordeel van een centrale omvormer is dat deze over het algemeen kostenefficiënter is dan micro-omvormers.

Een potentieel nadeel van een centrale omvormer is dat het hele systeem wordt beïnvloed als er schaduwval is op een van de zonnepanelen. Dit kan resulteren in een verminderde systeemopbrengst. Daarom is het belangrijk om bij het plaatsen van de panelen op het dak rekening te houden met schaduwbronnen, andere invalshoeken, en ver uit elkaar gelegen dakvlakken.

Bij het kiezen tussen 6 zonnepanelen met micro-omvormers of 6 zonnepanelen met centrale omvormer houden wij rekening met de specifieke omstandigheden van jouw situatie. Denk hierbij aan zaken als de dakoriëntatie, eventuele schaduwval en het beschikbare budget. Daarnaast is het ook nog mogelijk om jouw zonne energie op te slaan met een thuisbatterij. Als zonne-energie-expert, adviseert De Kei Zonnepanelen jou bij het maken van de beste keuze die past bij jouw behoeften en omstandigheden. Neem contact op voor een op maat gemaakte offerte voor een 6 zonnepanelen set.

 

6 Zonnepanelen op plat dak

Bij het plaatsen van 6 zonnepanelen op een plat dak is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Allereerst is de oriëntatie van de panelen van groot belang. Het ideaal is om de panelen naar het zuiden te richten, zodat ze gedurende de dag het maximale zonlicht kunnen ontvangen. Daarnaast moet de hellingshoek van de panelen worden afgestemd op de geografische locatie om de optimale opbrengst te behalen. De ideale hoek voor panelen is 15 graden, maar dit variëert afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

Een ander belangrijk aspect bij het plaatsen van 6 zonnepanelen op een plat dak is het evalueren van mogelijke schaduwval. Obstructies zoals schoorstenen, ventilatiepijpen of omliggende gebouwen kunnen schaduw werpen op de zonnepanelen, wat de opbrengst kan verminderen. Het uitvoeren van een grondige schaduwanalyse is essentieel om de ideale opstelling van de panelen te bepalen en eventuele schaduwproblemen tot een minimum te beperken. Hier kan De Kei Zonnepanelen je perfect adviseren.

Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met het effect dat zonnepanelen op een plat dak hebben. Zonnepanelen dragen bij aan de isolatie van het dak doordat ze warmte absorberen en deze vervolgens afvoeren voordat het de dakbedekking bereikt. Daarnaast creëren ze schaduw op platte daken. Dit zorgt voor een koelere temperatuur in huis tijdens de zomermaanden, en bevordert de levensduur van je dakbedekking.

Jouw zonnepanelen set laten leggen door De Kei

Klaar om de eerste stap te zetten naar een duurzame energieoplossing? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze experts staan klaar om een uitgebreide dakscan uit te voeren, waarbij we de ideale opstelling en het te verwachten rendement van zonnepanelen op jouw dak beoordelen. Laat ons je helpen om jouw energieverbruik te verminderen en tegelijkertijd bij te dragen aan een groenere toekomst. Gebruik de ‘Offerte aanvragen’ knop bij het product en neem direct contact met ons op!

Additional information

Aantal zonnepanelen

6 stuks

Merk panelen

Denim

Model paneel

Vermogen per paneel

420 Wattpiek (Wp)

Totaal vermogen

2.520 WP

Merk centrale omvormer

Growatt

Merk micro-omvormers

Enphase

Garantie montage & service

Garantie zonnepanelen

12 jaar

Garantie micro-omvormer

25 jaar

Garantie centrale omvormer

12 jaar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Bekijk ook onze andere producten