Bespaar op je energierekening met onze kwalitatieve (hybride) warmtepompen
Gratis offerte met duidelijk overzicht van het te verwachten rendement en de kosten
Ons team heeft alle benodigde certificaten en jarenlange ervaring
We houden je goed op de hoogte van alle ontwikkelingen tijdens het hele installatie proces
Warmtepompen zijn een milieuvriendelijke manier om te verwarmen en te koelen. Ze genereren geen warmte, maar verplaatsen deze slim van buiten naar binnen en vice versa, afhankelijk van het seizoen. Deze technologie haalt zelfs bij koudere temperaturen efficiënt warmte uit de lucht of grond, en helpt zo de CO2-uitstoot te verlagen. Het kiezen voor een warmtepomp betekent een stap zetten naar een duurzamere toekomst en actief bijdragen aan de bescherming van onze planeet. Daarbij bespaar je aanzienlijk op je portomonnee en verhoog je het energielabel van je woning. En dat allemaal terwijl je profiteert van aantrekkelijke subsidies vanuit de overheid!
De geschiktheid van een warmtepomp plaatsen hangt af van verschillende factoren zoals isolatie, ventilatie en het huidige warmteafgiftesysteem. Daarbij is het ook belangrijk hoeveel ruimte je in en om het huis hebt. Als ervaren warmtepomp installateur nemen wij alle punten mee wanneer wij bij jou langskomen voor het opstellen van de offerte.
Een goed geïsoleerd huis is essentieel voor de hoog rendement van een warmtepomp. Als je huis nog niet goed geïsoleerd is, overweeg dan eerst andere verduurzamingsmogelijkheden zoals isolatie of zonnepanelen. Houd er rekening mee dat als je eerst voor zonnepanelen kiest en later voor een warmtepomp, het belangrijk is om het verbruik van de pomp af te stemmen op de hoeveelheid energie die je panelen kunnen genereren. Wij denken hierover met jou mee tijdens het eerste adviesgesprek.
Naast de juiste isolatie kan je het meeste uit je warmtepomp halen in een goed geventileerde omgeving. Een goed ventilatiesysteem zorgt ervoor dat er geen onnodige warmteverliezen zijn door tocht of luchtlekken, waardoor de warmtepomp efficiënter kan werken. Ook kan een warmtepomp de lucht in huis droger maken, waarbij een ventilatiesysteem het gezonde binnenklimaat kan behouden.
Het type warmteafgiftesysteem (radiatoren, convectoren of vloerverwarming) in jouw woning heeft invloed op het rendement van de zonnepanelen. Een standaard warmtepomp werkt meestal met lagere aanvoertemperaturen dan traditionele cv-ketels. Dit betekent dat je huis moet beschikken over een warmteafgiftesysteem dat ook bij lagere temperaturen effectief is.
Voor een full-electric warmtepomp is lage temperatuur verwarming, zoals vloer- en wandverwarming, het meest ideaal. Bij een hybride warmtepomp is lage temperatuur verwarming niet per se noodzakelijk, maar het blijft gelden dat hoe lager de aanvoertemperatuur van je radiatoren, hoe zuiniger het systeem werkt.
Om te bepalen of er genoeg ruimte is, is het van belang om te weten welk type warmtepomp er geplaatst wordt. Een lucht-water warmtepomp heeft bijvoorbeeld een buiteneenheid die ruimte inneemt buiten het huis, terwijl een bodem-water warmtepomp meer ruimte nodig heeft voor de binnenunit en de bijbehorende techniek.
De binnenunit van een warmtepomp, die lijkt op een traditionele verwarmingsketel, heeft een fysieke ruimte nodig. Dit kan bijvoorbeeld zijn naast je huidige cv ketel in de kelder, bijkeuken of garage. Ook hebben wij genoeg ruimte nodig om het onderhoud te kunnen uitvoeren.
Bespaar tot 70% op gas
Voorbereiding op gasloos wonen
100% gasloos
De kosten voor een warmtepomp installatie variëren afhankelijk van het soort warmtepomp, de grootte van het huis en andere factoren zoals de complexiteit van de installatie. De soort warmtepomp (lucht-lucht, lucht-water, grond-water, hybride, etc) bepaalt grotendeels de prijs van de installatie.
Bij De Kei Verduurzaming bieden wij warmtepompen inclusief installatie vanaf €8.000. Van dit bedrag gaan nog subsidies af, en ook kun je gebruikmaken van het Warmtefonds voor een lening. Wij werken met het merk Daikin, dat het beste merk is in de warmtepomp wereld. Vanwege deze hoge kwaliteit bieden wij ook 10 jaar garantie op elke installatie. Wij beginnen elk traject met een advies gesprek, waarin we het beste model uitkiezen op basis van jouw huidige situatie en behoeftes.
De kosten van jouw warmtepomp installatie kunnen deels gedekt worden met de beschikbare ISDE subsidie vanuit de overheid. De hoeveelheid subsidie hangt af het soort warmtepomp en vermogen. Hoe hoger het rendement, hoe meer subsidie. In 2024 zijn er veranderingen in de subsidievoorwaarden, waarbij je alleen nog subsidie krijgt voor warmtepompen met een energielabel van A++ of hoger. Extra subsidie is beschikbaar voor systemen met een A+++ label. Ook zijn er enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen om de subsidie te krijgen, onze warmtepomp installateurs kunnen je hierbij goed adviseren.
Op zoek naar een warmtepomp? Vul ons offerteformulier in en wij nemen contact met je op voor een uitgebreid advies op maat. Uiteraard geheel vrijblijvend!
Wij komen bij jou thuis langs en bekijken de woning. Zo kunnen wij ons goed voorbereiden op de montage.
Het monteren van warmtepompen vereist vakkundige kennis. De installatie kan duren van 1 tot 3 dagen en daarbij moet de warmtepomp goed worden ingeregeld met de thermostaat.
Waar je met zonnepanelen bespaart op de elektriciteit, kun je met een warmtepomp besparen op het gasverbruik. Met een hybride warmtepomp bespaar je tot 70 procent en met een volledig elektrische zelfs tot 100 procent. Houd er rekening mee dat een warmtepomp extra elektriciteit gaat verbruiken, maar maak je hier niet te druk om. Hoewel een warmtepomp elektriciteit gebruikt, is deze in het algemeen veel efficiënter dan traditionele verwarmingssystemen. Dit komt omdat het meer warmte-energie oplevert dan de hoeveelheid elektrische energie die het verbruikt. Warmtepompen zijn daardoor een energiezuinige optie voor het verwarmen van een huis.
Dit is belangrijk wanneer je ook zonnepanelen wilt laten plaatsen. Idealiter neem je het aantal zonnepanelen dat volledig aan jouw elektriciteitsbehoefte kan voorzien. Dit betekent dat je pas zonnepanelen gaat plaatsen nadat je een warmtepomp neemt. Zo kan je zelfvoorzienend leven van jouw eigen zonne-energie! Heb je al zonnepanelen? Dan kunnen we ook het verbruik van de pomp af stemmen op de hoeveelheid energie die je panelen kunnen genereren. Wij denken hierover met jou mee tijdens het eerste adviesgesprek.
De overheid heeft plannen om vanaf 2026 huiseigenaren in Nederland verplicht te laten overstappen naar een duurzamer verwarmingssysteem bij de vervanging van hun cv-ketel. Een voorbeeld hiervan is de hybride warmtepomp. Deze nieuwe regelgeving, die biedt ook ruimte voor andere duurzame verwarmingsopties zoals stadsverwarming, volledig elektrische warmtepompen, of lucht-lucht-warmtepompen (airco’s), mits deze voldoende zuinig zijn.
Ben je geïnteresseerd in een warmtepomp voor jouw woning? Neem dan contact op met De Kei Verduurzaming. Wij bieden maatwerk advies en helpen je graag bij het vinden van de beste warmtepompoplossing voor jouw situatie.
We installeren warmtepompen net zo professioneel en netjes als onze zonnepanelen
Elk huis is uniek, en wij zorgen voor een warmtepomp die perfect aansluit bij jouw specifieke situatie
Onze installateurs zijn hoogopgeleid en ervaren in zowel de installatie van hybride als all electric warmtepompen
Wij garanderen dat je installatie niet alleen duurzaam is, maar ook maximaal rendement oplevert
De Kei Verduurzaming opereert in regio Amersfoort en andere grote steden zoals Utrecht en Almere
De Kei Verduurzaming zet zich in voor het klimaat door zonnepanelen aan te bieden voor een betaalbare prijs.
De Kei Verduurzaming zet zich in voor het klimaat door zonnepanelen aan te bieden voor een betaalbare prijs.